Vouchere de vacanţă de 223 de milioane de euro

0

Valoarea voucherelor de vacanţă emise între ianuarie şi august a ajuns la 223 de milioane de euro, o valoare de 7,7 ori mai mare faţă de cea din 2017, arată datele transmise marţi de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT).

Valoarea voucherelor de vacanţă pentru luna august este de 17, 1 milioane de euro, fiind emise aproximativ 1,3 milioane de tichete pe hârtie, în valoare de 14,1 milioane de euro, şi peste 264.000 de vouchere pe suport electronic, în valoare de trei milioane de euro.Iunie a fost luna cu cea mai mare valoare a voucherelor de vacanţă emise, 125 de milioane de euro.

”Voucherele de vacanţă pe suport electronic, a căror folosire reduce considerabil birocraţia întregului proces, reprezintă numai aproximativ 10% din numărul total al celor emise între ianuarie şi august. Numărul acestora, 850.000, este însă de 11 ori mai mare faţă 2017”, spun reprezentanţii ANAT.

Ei precizează că, din experienţa acestui an, când cele mai multe vouchere de vacanţă s-au emis în luna iunie, în plin sezon estival, ceea ce a făcut în multe cazuri destul de dificilă alegerea vacanţei dorite, şi având în vedere promisiunea că vor fi acordate bugetarilor şi în 2019, Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism recomandă ca acestea să fie date la începutul anului.

Valabilitatea voucherelor de vacanţă este de un an de zile.

Citește și: Kaspersky Lab a lansat noua gamă de soluții de securitate

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele