Vladimir Putin și Casa Alba sunt vizaţi de atacuri teroriste

0

Autorităţile sârbe au reuşit să dejoace un complot pentru uciderea lui Vladimir Putin, cu o zi înainte de vizita liderului rus în Belgrad. Poliţiştii sârbi au anunţat că au arestat un suspect, simpatizant al grupării teroriste Stat Islamic, într-o localitate din sud-vestul ţării.

În momentul în care a fost reţinut, acesta avea asupra sa o armă cu lunetă. În locuinţa lui au fost găsite mai multe materiale explozibile care, spun oamenii legii, puteau fi folosite pentru realizarea unei bombe.

Din primele informaţii, motivul atacului asupra lui Vladimir Putin îl reprezenta campania pe care Rusia o duce împotriva jihadiştilor Stat Islamic în Siria.

Planul era ca liderul de la Kremlin să fie asasinat în timpul unuia dintre evenimentele publice, pe care le are programate în timpul vizitei în Serbia.

FBI a arestat un suspect care intenţiona să atace Casa Albă cu o rachetă antitanc şi cu grenade

Totodată, Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a arestat şi a prezentat în instanţă miercuri un bărbat care pregătea un atac asupra Casei Albe cu o rachetă antitanc, cu grenade şi arme de foc, transmite Agerpres citând agenția Ruters.

Procuratura a declarat că Hasher Jallal Taheb (foto), în vârstă de 21 de ani, din suburbia Cumming a oraşului Atlanta din statul Georgia, intenţiona să atace reşedinţa preşedintelui Statelor Unite şi alte obiective din Washington, folosind dispozitive explozive. Ameninţările au fost neutralizate, a precizat procurorul Byung Pak.

Rechizitoriul arată că în martie 2018, autorităţile au fost contactate de o persoană care a informat că Taheb s-a „radicalizat”.

În august anul trecut, suspectul şi-a scos la vânzare automobilul, iar un informator FBI s-a arătat interesat. Ulterior, Taheb i-a spus acestuia că intenţionează să atace ţinte din SUA, cum ar fi Casa Albă şi Statuia Libertăţii, şi că „jihadul este cea mai bună faptă în islam şi culmea islamului”.

Arestarea a avut loc pe 16 ianuarie, când suspectul s-a întâlnit cu un alt agent sub acoperire, de la care urma să primească armamentul.

Citeşte şi Trump a ameninţat că va „devasta economic” Turcia

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele