Vizita în America a Primului Ministru se lasă cu investiții la baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu

1
MAPN, Gabriel Les _ NATO SG Jens Stoltenberg

Un document semnat de Ministrul Apărării, Gabriel Leș, prevede ca România să aloce 2,5 miliarde de euro pentru o investiție de mari proporții în Baza militară americană din Mihail Kogălniceanu.

Proiectul a apărut după vizita în America a Premierului Dăncilă și ar trebui realizat în următorii 20 de ani. Investițiile enorme trebuie făcute în infrastructura bazei militare, dar și construirea unui ”mini-orășel” în interiorul acesteia, cu creșă, grădiniță, școală, locuri de joacă, centru comercial, hotel și terenuri de sport.

Ancuța Belu, primarul comunei Mihail Kogălniceanu, a declarat că a purtat discuții cu reprezentanți ai Ministerului Apărării: ”Au existat discuții cu reprezentanți ai Ministerului Apărării care au venit în Mihail Kogălniceanu ca urmare a acțiunii de identificare a terenurilor care urmează să fie expropriate. Ulterior urmează cadastrarea și intabularea. Am discutat despre pașii care urmează să fie făcuți de-a lungul procesului de expropriere”.

Cert este că PSD-ul post infractorul Liviu Dragnea vrea ca Finanțarea proiectului ”Infrastructura Bazei 57 Aeriană din cazarma 888 Mihail Kogălniceanu” să fie suportată de Ministerul Apărării, care este și responsabil de modul în care vor fi cheltuite sumele de bani.

Aici este o problemă, dacă ne gândim cum au cheltuit membrii marcanți ai PSD banul public! Vezi Liviu Dragnea, Bădălău sau Firea!

PSD-istul Leș devine portavocea intereselor americane

Gabriel Leș mai arată în nota de fundamentare înaintată Guvernului că investiția va presupune atât modernizarea și extinderea actualei infrastructuri, cât și construirea unor clădiri noi:

”Investiția presupune realizarea noii infrastructuri și a unor construcții noi (în general hangare și ateliere, clădiri administrative și clădiri cu funcțiuni complementare) – care să permită funcționarea în condiții optime a zonei operaționale noi, precum și integrarea și dezvoltarea celor existente la Baza Aeriană 57 Mihail Kogălniceanu, pentru forțele aeriene naționale și partenerii strategici”, mai notează ministrul Apărării.

Investiția propriu-zisă este structurată în 25 de obiective, de la ”Zona Operațională, Staționare aeronave și mentenanță aviație” la ”Instruire Forțe Terestre, Bilndate, Tancuri” și ”Hot Cargo”. Fiecare dintre aceste 25 de zone este structurată în alte obiective.

Spre exemplu, Zona Socială și Administrativă cuprinde 30 de astfel de obiective propuse spre construire, printre care terenuri de fotbal, tenis, volei, sală de sport polivalentă, o clădire pentru Poliția Militară, locuințe de serviciu, un complex comercial, un hotel militar, locuri de joacă, vile de protocol și un hotel militar, dar și o creșă, o grădiniță și o școală primară.

 

1 comentariu

  1. dar la bazele romanesti de ce nu se investeste? le facem case, gradinite americanilor, le cumparam jafurile de armamente…dar militarii romani doar sa moara in teatre de razboi unde profita tot americanii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele