Virgil Popescu: “Este de neacceptat ca utilajele de la IMGB să fie vândute la fier vechi, este nevoie de un nou investitor”

0

 

Întreprinderea de Maşini Grele Bucureşti (IMBG) are nevoie de  un nou investitor, care să continue activitatea, fiind de neacceptat ca utilajele respective (n.r. din întreprindere) să fie vândute la fier vechi, a afirmat, astăzi, la ieşirea de la audieri, ministrul desemnat pentru Economie, Energie şi Mediul de Afaceri, Virgil Popescu.

 

Virgil Popescu a precizat: “Este o întreprindere privată, din păcate, care nu şi-a respectat intenţiile de «gentlemen agreement» ca acea activitate să funcţioneze. Avem o pârghie: au fost exceptaţi de la plata certificatelor verzi pe o lungă perioadă. O să urmărim dacă această exceptare s-a materializat în investiţii, aşa cum trebuia să fie, şi o să vedem ce măsuri vom lua după ce verificăm acest lucru”.

Ministrul desemnat a arătat că IMGB va trebui să returneze acel ajutor, dacă nu a respectat legea.

“Dacă nu au respectat destinaţia banilor pe care i-au obţinut prin exceptarea de la plata certificatelor verzi, atunci ar trebui să-i ramburseze. Eu totuşi sper ca ei să-şi găsească un alt investitor care să vrea să continue, pentru că e de neacceptat ca acele utilaje care sunt unice în România să fie tăiate la fier vechi”, a declarat Popescu.

 

Salariații IMGB au protestat, marți, în fața Guvernului

 

Amintim că salariaţii companiei au protestat, marţi, în faţa Guvernului, împotriva intenţiei proprietarului coreean al fabricii de a o închide şi de a vinde terenul pe care se află platforma industrială.

Protestatarii solicită Executivului să intervină pentru salvarea întreprinderii de la închidere, relatează Agerpres.

Preşedintele Sindicatului Independent Dreptatea, Alexandru Voicu, a declarat, marţi, că firma coreeană intenţionează să demoleze fabrica şi să vândă terenul pe care se află platforma industrială.

“Organizăm această acţiune de protest pentru că acţionariatul companiei a decis să o închidă. Solicităm faţă de Guvern implicarea în acţionariatul companiei şi salvarea ei de la închidere. (Guvernul – n. r.) să cumpere acţiuni. La sediul companiei, în ultimele două-trei săptămâni, am organizat în fiecare zi acţiuni de protest şi vom organiza în continuare, să vedem ce se întâmplă, în spaţiul public, după această acţiune. Astăzi mai sunt 300 de salariaţi ai IMGB şi încă 100 de subcontractori. (Întreprinderea – n. r.) o demolează. Ei au o fabrică similară în Coreea, duc acolo utilajele pe care le pot folosi, restul utilajelor le vând la preţ de mâna a doua, demolează, vând fierul, zeci de mii de tone de fier, după care vând pământul – 56 de hectare. Deci o demolează”, a afirmat preşedintele Sindicatului Independent Dreptatea, Alexandru Voicu.

Alexandru Voicu a mai precizat că sindicatul pe care îl reprezintă a depus memorii şi la Ministerul Muncii, şi la Guvern, preum şi la Ambasada Coreei de Sud, însă până acum nu au primit niciun răsp

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele