Vela vorbește de acțiuni de diversiune ale primarilor PSD de Paști, dejucate

Credincioșii romano-catolici au celebrat Învierea săptămâna trecută, însă restricțiile au fost menținute, iar credincioșii nu au mers la biserică

0

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că adică stârneau credincioșii să asalteze bisericile. Prin protocolul încheiat cu BOR, credincioșii stau acasă și vine lumina la ei, astfel că riscul de răspândire a coronavirus este limitat, la fel și riscul unor altercații cu forțele de ordine.

 

Ministrul a precizat că președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au fost de acord cu încheierea acestui protocol.

„Pentru sâmbătă, sunt suficient de mulți cetățeni de bine din alte partide care vor să facă diversiuni și să strânească mici diversiuni gen 10 august. Nu am vrut ca biserica să devină un subiect de știri care să facă înconjurul lumii din cauza unor primari pesediști. Am informații sigure că mulți eroi politici care se urcă pe valul pandemiei și vor să aducă puncte electorale se folosesc de acest eveniment sacru. Pentru a evita asemenea gânduri incorecte ale unor politicieni care stârneau credincioșii să asalteze bisericile, am convenit cu BOR să găsim o cale de mijloc, cu înțelepciune, cu celeritate”, a afirmat Marcel Vela.

El a susținut că aceste măsuri nu vor duce la o creșterea a cazurilor de infecții cu coronavirus peste ceea ce se estima.

„Dacă n-am fi luat aceste măsuri și lumea s-ar fi dus într-un mod spontan și fără control în număr mare la biserică, atunci am fi putut spune că am fi avut o creștere mai mare față de creșterea estimată. În acest mod nu ajungem în situația ca sărbătoarea Paștelui să agraveze răspândirea virusului”, a precizat Vela.

Ministrul Sănătății nu s-a opus, dar vrea măsuri de protecție

„Ministrul Sănătății nu a spus cu subiect si predicat ca nu este de acord, a evocat doar condițiile de protecție și restricție astfel încât să fie redusă la nivel național răspândirea coronavirusului, lucru cu care și eu sunt de acord sută la sută. Tocmai de accea am luat decizia de aseară, pentru a opri răspândirea cu coronavirus. Înainte am informat și premierul și a fost la curent și domnul președinte, deci e un fake news că e scandal și lumea e nemulțumită și că ne întâlnim pe această temă. Întâlnirea de la Cotroceni are ca obiect starea de urgență, măsurile luate, ce am făcut până acum, ce vom face, analize absolut corecte, un fel de oglindă, o retrospectivă și prospecție pentru viitor”, a afirmat Marcel Vela.

Lumea nu va merge la biserică

„Prea Fericitul Daniel a înțeles și a aluat această inițiativă extraordinară pentru care trebuie apreciat și lăudat: Sfintele Paști se sfințesc joi, nu sâmbătă, astfel încât vineri și sâmbătă să poată fi împărțite. Cei peste 65 de ani le primesc acasă și cei sub 65 le primesc în fața bisericilor, exact cum se duc la supermarket să-și cumpere apă minerală. Totul este ca la magazin, preotul are mască, manuși. Este o organizare mult mai bună ca la un magazin, unde la rafturi se înghesuie mai mult de trei oameni” a spus Vela.

La Paștele catolic, nu au fost astfel de măsuri

Despre Paștele catolic, ministrul a precizat: „Măsurile pe care le-am luat au fost la solicitarea bisericii. N-am luat săptămâna trecută pentru că nu am fost solicitați să-i ajutăm, au coordonarea centrală de la Vatican și acolo s-a decis modul de organizare”

Reacția Bisericii Catolice

”Cuvânt pentru romano-catolici: am celebrat Învierea din morți a lui Cristos exact așa cum a făcut-o Papa Francisc.
Am respectat indicațiile Sf. Scaun, ale episcopilor noștri și ale autorităților din România”, se arată în postarea părintelui Doboș, care nu este însoțită de alte comentarii.

Credincioșii romano-catolici au celebrat Învierea săptămâna trecută, însă restricțiile au fost menținute, iar credincioșii nu au mers la biserică. Însuși președintele Klaus Iohannis a făcut apel la rămânerea în casă.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele