USR și PNL se acuză de numirea lui Florin Iordache ca șef al Consiliului Legislativ

0

USR și PNL se acuză de numirea lui Florin Iordache ca șef al Consiliului Legislativ. Președintele Iohannis vorbea despre un PSD ”toxic”, o vorbă românească spune că ”unde își vâră dracu coada”, asta pare să fie alegerea lui Florin Iordache, ministrul ”altă întrebare” în funcția de Președinte al Consiliului Legislativ.

 

Acum, USR și PNL se acuză reciproc de susţinerea tacită, acordată în Parlament social-democratului Florin Iordache, pentru şefia Consiliului Legislativ. PremieruL Ludovic Orban afirmă că toţi liberalii l-au votat pe Augustin Zegrean şi crede că USR ar fi avut o înţelegere cu PSD. Preşedintele USR, Dan Barna, respinge categoric această acuzaţie. Oricum, şi unii şi alţii anunţă că vor contesta numirea lui Iordache la Curtea Constituţională.

Florin Iordache a obținut 185 de voturi, cele mai multe de la PSD care putea oricum să își instaleze candidatul în fruntea Consiliului Legislativ, fără sprijinul altor formațiuni.

În schimb, senatorii și deputații de la celelalte partide au asigurat cvorumul pentru ca ședință să aibă loc iar propunerea să fie validată. În sală au fost prezenți 240 de aleși.

Parlamentarii liberali şi cei de la USR se acuză reciproc de faptul că au pus umărul la validarea lui Iordache.

Plenul l-a ales și pe Senatorul USR George Dircă, cu 174 de voturi la șefia Secţiei de evidenţă a legislației din același Consiliul Legislativ, unde îi va fi subaltern lui Florin Iordache.

Deputații USR se jură că nu l-au votat pe Iordache

PNL și USR vor să atace numirea lui Iordache la CCR. Ei invocă legea potrivit căreia numirea ar fi trebuit votată de jumătate plus unul din totalul senatorilor și deputaților, nu doar de jumătate dintre cei prezenți. Și fostul președinte al CCR , Augustin Zegrean, care a candidat pentru același post, susține că numirea lui Iordache e neconstituțională.

PSD-istul Florin Iordache nu a dorit să comenteze votul din plen, tace, dar nu își mai permite aroganțe precum cea din vremea OUG 13 când sfida jurnaliștii.

În 2017, în calitate de ministru al Justiției în cabinetul Grindeanu anunța adoptarea ordonanței 13. Au urmat proteste de amploare, în urma cărora ministrul a fost nevoit să demisioneze, iar ordonanța a fost abrogată.

vezi OUG 13, cum PSDragnea/Iordache/Grindeanu au încercat să fure justiția: Dragnea și pudelul ”Ciordache” protegoniști

Consiliul Legislativ este forul care avizează legile înainte ca acestea să intre în dezbatere parlamentară. Deși avizul este consultativ, el servește parlamentarilor în analiza pe care o fac asupra legilor în comisii, înainte ca proiectul să ajungă în plen.

Vezi și Casoteca.ro/magazin/

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele