USR: Într-o Românie normală, procurorii șefi NU pot fi numiți fără avizul CSM

0

USR critică, într-un comunicat de presă, decizia președintelui Klaus Iohannis de a face numiri de procurori-șefi care au primit aviz negativ de la CSM, precizând că, „într-o Românie normală, procurorii șefi nu pot fi numiți fără avizul CSM” și că acest lucru era susținut și de președintele Iohannis și PNL când Tudorel Toader a propus-o de trei ori pe Adina Florea la șefia DNA, în ciuda avizului negativ al CSM.

 

„Numirea unor șefi de parchete fără avizul CSM e o greșeală greu de explicat și dezamăgitoare. Într-o țară normală se caută soluția cea mai bună, nu se forțează oportunist soluția care convine unei puteri vremelnice. Ministrul justiției și președintele României trebuie să vină în fața românilor și să explice de ce atâta grabă. Și, mai ales, de ce regulile sunt bune doar când trebuie să le aplice alții”, a scris și liderul USR Dan Barna pe pagina sa de Facebook.

 

Comunicatul integral al USR:

 

Într-o Românie normală, procurorii șefi NU pot fi numiți fără avizul CSM. Asta susținea și președintele Iohannis și PNL când Tudorel Toader a propus-o de trei ori pe Adina Florea la șefia DNA, în ciuda avizului negativ al CSM.

Astăzi, președintele Iohannis a numit doi procurori șefi, fără aviz CSM. Ministrul justiției și președintele României trebuie să vină în fața românilor și să explice de ce atâta grabă. Și, mai ales, de ce regulile sunt bune doar când trebuie să le aplice alții.

Președintele Iohannis și ministrul Predoiu au încălcat recomandările MCV, care cer respectarea avizelor negative ale CSM cu privire la numirea procurorilor-șefi.

USR consideră că mai întâi trebuia modificată legislația și apoi făcute numirile. Politicienii nu ar trebui sa aibă cel mai important cuvânt în acest proces. Miza este colosală pentru justiția și pentru democrația noastră.

Citește și: Surse: Iohannis liderilor PNL miercuri seara. Liberalii iau în calcul să guverneze cu USR

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele