USR insistă cu inițiativa “Fără penali în funcţii publice”

0

Liderul grupului senatorilor USR, Radu Mihail, a solicitat urgentarea procesului legislativ în privinţa iniţiativei cetăţeneşti “Fără penali în funcţii publice”.

 

“Cazul Barangă a evidenţiat încă o dată, dacă mai era nevoie, necesitatea de a curăţa politica românească de infractori şi impostori. (…) Nu putem amâna la nesfârşit aplicarea unui minim standard de moralitate în viaţa publică, anume acela de a nu permite celor care au încălcat legea să facă sau să aplice legi”, a afirmat Mihail.

Senatorul Radu Mihail a adresat Biroului Permanent al Senatului – în numele Grupului Parlamentar USR – o cerere de urgentare a procesului legislativ în cazul iniţiativei cetăţeneşti de revizuire a Constituţiei cunoscută şi sub denumirea de “Fără penali în funcţii publice”, se arată într-un comunicat de presă transmis de USR. În adresă, Radu Mihail a arătat că propunerea legislativă L447/2020 este blocată nejustificat şi, deşi termenul de adoptare a raportului în Comisia de constituţionalitate şi în Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări era 29 iulie 2020, raportul este încă neadoptat din cauza amânărilor succesive din cele două comisii.

”Parlamentul României are obligaţia de a respecta şi duce la îndeplinire în cel mai scurt timp voinţa cetăţenilor, exprimată prin iniţiativa de revizuire a Constituţiei. Tolerarea oricărei tergiversări în îndeplinirea acestei obligaţii nu ar putea fi interpretată altfel decât ca un refuz nejustificat de a dezbate şi supune votului o iniţiativă cetăţenească perfect legitimă de revizuire a Constituţiei”, scrie în adresă.

Xi Jinping le-a spus militarilor să se “pregătească de război”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele