Un milion de români nu mai vor penali în funcţii publice

0

Uniunea Salvaţi România (USR) anunţă că iniţiativa cetăţenească “Fără penali” în funcţii publice – care propune revizuirea Constituţiei în acest sens – a strâns, în cele cinci luni de campanie, peste un milion de semnături.

“Astăzi, peste 1 milion de români consideră că România trebuie guvernată altfel, de oameni integri şi nu de corupţi. Împreună suntem o forţă şi împreună putem salva România. USR a sprijinit cu toate forţele această iniţiativă cetăţenească şi va continua să o facă. În cele cinci luni de campanie, mii de membri USR au ieşit în stradă să strângă semnături şi să discute cu oamenii despre viitorul României. Unii dintre ei au fost victime ale abuzurilor din partea poliţiei, jandarmeriei şi primarilor, dar nu s-au lăsat intimidaţi, dimpotrivă au continuat cu şi mai mult curaj”, transmite USR, printr-un comunicat de presă postat pe Facebook

USR spune că această campanie a fost sprijninită de grupul Rezistenţa, de Forumul Democrat al Germanilor din România, de numeroase ONG-uri şi grupuri civice, dar şi de cetăţeni simpli care în timpul liber au ieşit în stradă.

Obiectivul USR este ca până la finalul anului 2018 să înainteze Parlamentului un proiect de revizuire a Constituţiei prin care să se interzică persoanelor condamnate la închisoare să candideze la alegerile locale, parlamentare şi prezidenţiale, dacă au săvârşit infracţiuni în mod intenţionat.

Citeşte şi: Darius Vâlcov:”Liviu Dragnea a fost amenințat cu moartea”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele