Un fost primar trebuie să plătească daune de 145.000 euro pentru că a semnat un contract fără să-l citească

0

Un fost primar din judeţul Vrancea a fost obligat de instanţă să plătească daune de 145.000 de euro,, din cauza unui contract pentru realizarea unui site al Primăriei. Ulterior, clauzele contractului nu au fost respectate, iar primarul a spus că nu a citit documentul înainte de a-l semna.

 

Neculai Ionescu a fost primarul comunei Homocea timp de trei mandate şi în 2008 a semnat un contract cu o firmă pentru realizarea unui portal al Primăriei.

Din cauza unor clauze contractuale care prevedeau penalităţi foarte mari în cazul în care facturile nu sunt plătite la termen, s-a ajuns la un conflict între Primărie şi firmă, iar părţile s-au adresat judecătorului, potrivit Mediafax.

În 2016, conturile Primăriei au fost blocate, apoi Tribunalul Vrancea i-a dat dreptate fostului primar şi s-a ajuns la rezilierea contractului. În final, Curtea de Apel Galaţi a schimbat decizia şi l-a obligat pe fostul primar la plata unor daune de aproape 150.000 de euro. Decizia este definitivă şi a fost anunţată marţi.

„Admite apelul declarat de reclamanta Unitatea Administrativ Teritorială Homocea împotriva sentinţei civile nr.522/13.11.2019 a Tribunalului Vrancea. Schimbă în tot sentinţa civilă nr.522/13.11.2019 a Tribunalului Vrancea, în sensul că: Admite acţiunea formulată de Unitatea Administrativ Teritorială Homocea. Obligă pe pârâtul Ionescu Neculai la plata sumei de 715.977,28 lei către Unitatea Administrativ Teritorială Homocea, cu titlu de daune. Obligă pe pârât la plata cheltuielilor de judecată în sumă de 3900 lei. Definitivă”, scrie în decizia Curţii de Apel Galaţi.

În timpul procesului, Neculai Ionescu s-a apărat susţinând că nu a ştiut ce semnează deoarece nu avea ochelarii la el. Ca urmare, judecătorul a decis că datoria şi penalităţile astfel rezultate trebuie să fie recuperate de la fostul primar.

Citește și: Primăria Capitalei: Nicuşor Dan e candidatul sprijinit de PNL

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele