Twitter şi Google le-au recomandat angajaţilor să lucreze de acasă, din cauza coronavirusului

0

Twitter şi Google, cei doi giganți din domeniul tehnologiei, le-au cerut angajaţilor lor să lucreze de acasă pentru a limita propagarea coronavirusului, din cauza căruia mai mult de 92.000 de personae, de la nivel global, au fost contaminate, transmite AFP, citată de News.ro.

 

Jennifer Christie, responsabil cu resursele umane la Twitter, a anunțat prin intermediul unui comunicat, postat pe blogul companiei, că aceasta (n.r. compania Twitter) își încurajează angajații din toată lumea să lucreze de acasă, dacă pot.

“Scopul nostru este de a reduce riscurile propagării epidemiei de Covid-19 la noi şi în mediul nostru”, a adăugat aceasta.

Twitter a precizat că angajaţii de la birourile din Coreea de Sud, Hong Kong şi Japonia vor avea obligaţia de a face telemuncă, din cauza măsurilor de securitate locale.

 

Unul dintre angajații Google prezenta simptomele gripei

 

Și Google le-a solicitat astăzi, preventiv, angajaţilor de la sediul său european din Dublin să lucreze de acasă pentru că unul dintre ei prezenta simptomele gripei, dar aceștia se vor întoarce, totuşi, la birou de mâine.

“Vom continua să fim prudenţi pentru a proteja sănătatea şi siguranţa personalului nostru”, a anunţat un purtător de cuvânt al companiei într-un comunicat.

De asemenea, cele două companii (n.r. Twitter și Google) au anulat sau au amânat conferinţe care erau programate în Statele Unite.

Epidemia de coronavirus a contaminat mai mult de 92.000 de persoane în toată lumea şi a făcut 3.127 de morţi, potrivit unui bilanţ stabilit de AFP astăzi, la ora 11.00 GMT, plecând de la surse oficiale.

Citește și: Cazul cu numărul 4 a fost confirmat

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele