Trump a acuzat Beijingul că a ascuns informaţii cruciale

0

Preşedintele SUA, Donald Trump, a afirmat că este ”puţin contrariat” de atitudinea Chinei în privinţa coronavirusului şi a acuzat din nou Beijingul că nu a împărtăşit informaţii cruciale privind această epidemie.

 

Autorităţile chineze ”ar fi trebuit să ne informeze”, a afirmat preşedintele american, care a repetat expresia ”virus chinezesc’‘, ceea ce irită puternic regimul de la Beijing, scrie Agerpres.

Chiar dacă pare să atribuie autorităţilor comuniste chineze o parte din responsabilitate pentru răspândirea coronavirusului, care a fost detectat pentru prima dată în decembrie în oraşul chinez Wuhan, Trump susţine că are o relaţie foarte bună cu omologul său chinez Xi Jinping.

El a spus din nou că relaţia chino-americană este ”foarte bună”. ”(…) aş fi apreciat ca ei să ne informeze despre această problemă cu trei luni mai devreme”, a explicat preşedintele american. ”Am fi putut salva multe vieţi în întreaga lume”, a adăugat el.

 

Coronavirus | Donald Trump, criticat de Jeremy Lin

 

Jeremy Lin, primul american cu origini asiatice care a câştigat titlul de campion al NBA, cu echipa Toronto Raptors, l-a criticat pe preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, căruia i-a reproşat că “întăreşte” rasismul atunci când descrie COVID-19 drept “virus chinezesc”.

“Vreau să oferiţi un sprijin puternic persoanelor vulnerabile care vor suferi din cauza gestionării noastre greşite a acestui virus, inclusiv celor care vor fi afectaţi de rasismul cu care trăiţi”, a scris Lin într-un mesaj postat pe contul său de Twitter, adresat liderului american.

După ce a fost acuzat de rasism, pentru folosirea denumirii de “virus chinezesc”, Donald Trump a reacţionat.

Citește și: Trump: Spitale de campanie în California, New York şi Washington

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele