Trei intervenții ale jandarmilor pentru îndepărtarea urșilor din stațiunea Băile Tușnad

0

Jandarmii harghiteni au intervenit, marţi seara, pentru îndepărtarea mai multor urşi din staţiunea Băile Tuşnad, prezenţa acestora fiind semnalată prin numărul de urgenţă 112, relatează Agerpres.

 

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, primul apel a anunţat că un tren ar fi lovit doi pui de urs în gara CFR din Băile Tuşnad, dar la momentul sosirii patrulei de jandarmerie, aceştia nu au fost găsiţi acolo.

În zonă era prezentă, însă, o ursoaică cu trei pui, care a fost îndepărtată spre pădure. Pe timpul acestei intervenţii, în parcarea unui hotel din staţiune a fost observată o altă ursoaică cu pui care a fost, de asemenea, îndepărtată în afara localităţii.

La puţin timp după primul apel, tot prin intermediul numărului de urgenţă 112, o femeie a semnalat prezenţa unui urs în apropierea gării. Jandarmii l-au îndepărtat şi pe acesta în afara localităţii.

„Pe toată durata acţiunii au fost prezente două echipaje de jandarmerie care au acţionat pentru prevenirea oricăror incidente şi au rămas în zonă pentru a se asigura că urşii nu mai revin”, au precizat reprezentanţii IJJ Harghita.

Jandarmii le reamintesc oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.

În urmă cu o săptămână, președinții de Consilii Județene din Harghita, Covasna și Mureș au făcut apel către cetățeni să semneze petiția trimisă Parlamentului Europen prin care cer intervenția Bruxelles-ului pentru a rezolva problema urșilor. Într-un comunicat comun, cei trei șefi de CJ, Borboly Csaba (Harghita), Péter Ferenc (Covasna) și Tamás Sándor (Mureș), susțin că viața oamenilor este pusă în pericol de numărul tot mai mare de urși și acuză guvernul de la București că nu reușește să rezolve această problemă.

Citește și: Tichie de mărgăritar în pandemie: recensământul urșilor

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele