TOP cel mai bine vândute cărți din România anul trecut

0
TOP cel mai bine vândute cărți din România anul trecut

Printre cele mai vândute cărți din 2017 se numără volume aparținând lui Dan Brown și Ileana Vulpescu și unul de teste pentru obținerea permisului de conducere auto.

La categoria beletristică, literatură română, în topul vânzărilor se află romanul “Preludiu”, de Ileana Vulpescu, lansat anul trecut la Librăria Mihail Sadoveanu. Locul doi e ocupat de romanul “Insomnii”, al autoarei Irina Binder, lansat în 2016. Romanul lui Dan Puric, “Să fii român!”, lansat în 2017, ocupă locul trei.

La categoria beletristică, literatură universală, cărțile cel mai bine vândute în 2017 au fost titluri lansate în a doua jumătate a anului trecut, bestseller-uri internaționale mult așteptate. Romanul lui Dan Brown, “Origini”, s- a vândut în peste 900 de exemplare în doar trei luni, urmat de “Casa de lângă Lac”, al autoarei australiene Kate Morton.

Cele mai vândute manuale și auxiliare școlare pentru anul de studiu 2017 – 2018 au fost cele destinate învățământului gimnazial, mai exact cele de limba română pentru clasele VI – VIII, urmate de seria “Mate 2000 – Consolidare (clasele V-VIII)”. Locul trei e ocupat în acest top de “Manualul de Limba Franceză pentru clasa a VI-a”.

Citește și Cele mai ciudate legi din lume

La categoria învățământ, secțiunea bibliografie școlară, cel mai bine vândute cărți în 2017 au fost “Baltagul”, “Hanul Ancuței”, “Maytrei”, “Romanul adolescentului miop” și “Enigma Otiliei”, însumând peste 2.600 de exemplare vândute.

În topul cărților pentru copii, pe locul I se află “Dumbrava Minunată”, urmată de “Marea Carte de Colorat”, pentru categoriile de vârstă 3-6 ani, și de “Povestiri istorice”.

În topul achiziţiilor de biografii s-au remarcat “Invenţiile mele – Autobiografia lui Nikola Tesla”, “Regina Maria – Puterea amintirii”, precum şi “Tot ea… Becoming Meryl Streep”.

 În topul celor mai vândute cărţi în 2017 s-a aflat şi volumul “Întrebări şi teste 2017, categoria B. Pentru obţinerea permisului de conducere auto”, însoţit de un CD interactiv cu teste.

Articolul TOP cel mai bine vândute cărți din România anul trecut apare prima dată în Pedagoteca.

Sursa: TOP cel mai bine vândute cărți din România anul trecut

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele