Tesla vinde acțiuni în valoare de 5 miliarde de euro

0

Tesla, deținută de miliardarul Elon Musk, a anunţat cel mai mare program de vânzare de acţiuni de la listarea companiei pe bursă. Oferta reprezintă circa 1% din valoarea companiei. Elon Musk deţine aproximativ 20% din Tesla.

 

Tesla vrea să vândă acţiuni de până la 5 miliarde de dolari. Suma reprezintă cea mai mare ofertă de la listarea companiei pe bursa de la New York.

Potrivit presei internaționale, reprezentanții companiei au anunțat că vor vinde acţiuni „din când în când” la preţurile din piaţă. Producătorul american de maşini electrice a anunţat că acţiunile vor fi vândute doar pe baza directivelor de la Tesla.

„Vrem să folosim veniturile nete din această ofertă, dacă vor exista, pentru a ne consolida bilanţul, dar şi în scopuri corporative generale”, au explicat reprezentanții companiei.

Acțiunile Tesla sunt în creștere

Acțiuni mai scumpe de 500 de ori

La începutul săptămânii, preţul acţiunilor Tesla era cu 500% mai mare faţă de nivelul înregistrat în urmă cu un an și jumătate. De asemenea, în ultimul an, acţiunile Tesla s-au apreciat cu 1.004%. Asta în timp ce indicele S&P 500, al celor mai mari companii americane listate (în funcţie de valoare), a crescut cu doar 20%.

Valorea de piaţă a companiei a ajuns la 464,3 miliarde de dolari. Elon Musk, directorul general Tesla, este în top 5 cei mai bogaţi miliardari din lume, cu o avere de 115 miliarde de dolari.

Vezi pe Casoteca.ro/magazin care este purificatorul perfect pentru tine

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele