Tăriceanu susține că nu este legat ”ombilical” de guvernare, dar nici nu vrea să se decupleze

0

Tăriceanu afirmă că ALDE nu este legat ombilical de guvernare, deși pare că ar dori acest lucru pentru o perioadă cât mai lungă.
Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că planul PSD de a-şi desemna propriul candidat la alegerile prezidenţiale ”nu este rezultatul ultimelor două-trei zile, ci este un plan care a fost lucrat de multă vreme”.

”În ceea ce priveşte PSD, mie mi se pare că ei se mulţumesc cu mult prea puţin. Se pare că în acest moment, pe de o parte, ceea ce îşi propun este să intre în turul doi şi apoi pare să existe o dublă agendă. Pentru că decizia PSD-ului de ieri, de a-şi desemna propriul candidat, pentru unii a fost surprinzătoare, pentru mine nu a fost surprinzătoare pentru că am fost şi eu şi colegii mei în măsură să analizăm declaraţii, poziţionări, plus alte informaţii care ne-au făcut să ne dăm seama că acest plan de a desemna un candidat propriu nu este rezultatul ultimelor două, trei zile, ci este un plan care a fost lucrat de multă vreme”, a mai spus Tăriceanu.

Acesta a firmat că partenerii de coaliţie ”au câteodată două agende”.

Tăriceanu afirmă că i-a spus Vioricăi Dăncilă că relaţiile se vor strica. ”I-am spus acest lucru doamnei Dăncilă: dacă până acum coaliţia nu a funcţionat la parametri optimi, nu vă aşteptaţi ca după campania electorală lucrurile să se amelioreze. Riscurile sunt să se deterioreze şi mai mult relaţia, care în multe locuri e foarte tensionată. Sunt colegi de ai mei care au cerut mai mult sau mai puţin vârtos să ieşim de la guvernare. Da, sunt colegi care nu cred că mai are vreun sens. (…) Argumentele pe care le-am dat colegii lor de a rămâne în continuare la guvernare au fost în special bazate pe ideea de a menţine stabilitatea politică şi de a demonstra că avem responsabilitatea actului de guvernare. Subliniez ceva şi vreau să fiu foarte bine înţeles, nu fac din guvernare o profesie, nici pentru mine şi nici pentru colegii mei. Avem o responsabilitate dar această responsabilitate trebuie să se regăsească şi la parteneri în ceea ce priveşte atitudinea comună în faţa actului de guvernare, împărţit responsabilităţile. Dacă responsabilităţile nu le împărţim şi PSD spune «noi suntem partidul mare şi luăm toate deciziile», atunci, sigur că noi avem şi posibilitate să spunem, ok, nu e nicio problemă”, a mai afirmat liderul ALDE.

Citește și: Fostul ”trezorier” al PSD a fost trimis în judecată

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele