Tăriceanu revine la vechea lui obsesie, suspendarea președintelui

0

Călin Popescu Tăriceanu s-a supărat pentru că liderul PSD Marcel Ciolacu a spus, în urmă cu câteva zile, că este exclusă suspendarea lui Klaus Iohannis. 

 

„Eu sunt foarte încurcat, nu înţeleg de ce preşedintele PSD, domnul Ciolacu, chiar cu câteva zile înainte de Congres, a spus foarte clar şi răspicat că problema suspendării preşedintelui se exclude din discuţie. În condiţiile în care preşedintele încalcă sistematic Constituţia, el fiind de fapt un biet agent electoral pentru PNL, dar într-un mod vizibil, deranjant, nu respectă rolul consfinţit de Constituţie de moderator, de factor de echilibru. El atacă partidul de opoziţie denumit PSD şi toată Opoziţia o face iresponsabilă şi cântă în strun PNL. Acesta nu e preşedintele României, acesta este agentul electoral denumit Iohannis”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu duminică seara la România Tv.

Un alt argument oferit de Tăriceanu ar fi rândurile repetate în care Klaus Iohannis îi convoacă pe miniştrii la Palatul Cotroceni. „Al doilea lucru – văd că cheamă Guvernul la Cotroceni. Am experienţă patru ani de premier, era preşedinte Băsescu, care şi el voia să fie un preşedinte autoritar, dar niciodată nu m-am dus cu miniştrii la Cotroceni, să ne cheme al ordine. Nu există aşa ceva. Preşedintele nu este şeful Guvernului. Autoritatea care controlează Guvernul este numai Parlamentul”, a completat liderul ALDE.

El precizează că nu poate trece cu vederea aceste derapaje constituţionale ale şefului statului. „Acestea sunt motive suficiente pentru ca preşedintele să fie pus la punct. Nu există altă măsură intermediară de sancţionare a preşedintelui. În Constituţie nu avem un alt instrument decât procedura suspendării. Dacă procedura suspendării i se spune clar şi răspicat preşedintelui că este exclusă, atunci sigur preşedintele o să se suie şi pe masă să joace ţonţoriu, că nu îi ajunge ceea ce face public, prin ieşirile în spaţiul televizat. Aici mi se pare o chestiune care trebuie avută serios în vedere. Nu pot să trec cu vederea aceste derapaje grave constituţionale ale preşedintelui. Ele trebuiesc sancţionate. Să fie clar şi vorbesc în felul acesta, spunând vorba românească – cine are urechi să audă şi de o parte şi de alta”, a conchis Tăriceanu.

Citește și: Sesiunea a doua a Bacalaureatului începe astăzi

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele