Studiu: Dexametazona reduce semnificativ rata deceselor la pacienții cu coronavirus

0

Dexametazona, un medicament antiinflamator pe bază de steroizi, reduce cu o treime rata mortalității la pacienții infectați cu coronavirus care dezvoltă forme grave ale bolii, anunță BBC, care citează un studiu clinic realizat de o echipă de specialiști britanici conduși de Martin Landray (Universitatea Oxford).

 

Rezultatele studiului sunt descrise de echipa de cercetători drept ”o descoperire majoră”. Echipa care a condus studiul clinic numit ”Recovery” sugerează introducerea medicamentului drept tratament standard în spitalele care tratează bolnavii de coronavirus.

”Studiul arată că dacă pacienții cu Covid – 19 care sunt ventilați mecanic primesc Dexametazona, un medicament cu un cost extrem de scăzut, vor avea șanse majore să fie salvați”, a declarat Martin Landray, citat de Reuters.

Studiul clinic realizat de o echipă de la Oxford University a furnizat medicamentul unui grup de circa 2.000 de pacienți spitalizați și a comparat rezultatele cu un grup martor de 4.000 de pacienți care nu au primit acest tratament.

Costul zilnic al tratamentului este de 5,4 lire sterline.

Citește și: OMS suspendă testele clinice cu hidroxiclorochină ca tratament pentru COVID-19

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele