Studenții se întâlnesc astăzi cu premierul desemnat, Ludovic Orban

0

Reprezentanții studenților se întâlnesc astăzi, de la ora 14:00, cu premierul desemnat Ludovic Orban. ANOSR anunță că va merge la discuțiile de la Palatul Parlamentului cu o serie de solicitări pe care le propune ca obiective pentru viitorul Guvern.

 

Printre revendicările studenților se numără aprobarea unei noi metodologii de evaluare a studiilor de doctorat, desființarea școlilor doctorale cu cel puțin 3 cazuri de plagiat, operaționalizarea masteratului didactic – ca rută obligatorie pentru studenții care vor să devină profesori în preuniversitar – și subvenționarea masteratului didactic indiferent dacă studentul a mai urmat înainte un alt masterat sau nu.

Studenții cer ca numărul de ore de practică pedagogică să fie cel puțin dublu față de prezent pentru viitorii profesori și vor monitorizarea practicii, “prin crearea de rețele cadru didactic-student-mentor la practică”.

Citește și:Propunerile elevilor pentru programul de guvernare 2019 – 2020: Structură fixă a anului școlar și destituirea prefecților din județele fără tarif redus pentru elevi

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele