Statele UE vor să ajute Grecia în fața afluxului de migranți veniți prin Turcia

0

Ţările membre ale Uniunii Europene au comunicat, astăzi, Agenţiei europene de control la frontiere (Frontex) acordul lor de a contribui la o intervenţie rapidă pentru a ajuta Grecia în faţa afluxului miilor de migranţi veniţi prin Turcia, potrivit France Presse.

 

Consiliul de administraţie al Frontex, compus din reprezentanţi ai poliţiei de frontieră din ţările membre şi ai Comisiei Europene, a subliniat că agenţia “sprijină complet” Grecia în faţa acestei situaţii şi va acţiona “în spiritul solidarităţii europene”, se menţionează într-un comunicat.

Statele membre “confirmă că sunt pregătite să aducă contribuţii obligatorii corespunzătoare” în cadrul structurii de reacţie rapidă şi să contribuie de asemenea cu material tehnic, se mai spune în comunicat, fără să se precizeze calendarul acestei desfăşurări.

Frontex a acceptat, ieri, lansarea unei operaţiuni rapide în sprijinul Greciei. Ea a desfăşurat deja întăriri şi a ridicat nivelul de alertă în zona frontierei dintre Turcia şi Grecia, relatează Agerpres.

Turcia şi-a deschis graniţele cu Europa, spre Grecia şi Bulgaria, lăsând cale liberă miilor de refugiaţi şi migranţi, iar preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan pune presiune pe UE şi NATO cu scopul de a obţine sprijinul lor în operaţiunile militare ale Turciei în Siria.

Citește și: Turcia refuză să mai primească emigranți

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele