Spitalele deversează deșeurile în canalizarea orașelor: sânge contaminat, puroi, virusuri mortale

0

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a postat pe Facebook poze care susţine că au fost făcute la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, în care se vede cum sângele din sălile de operaţie este aruncat în chiuvete şi ajunge în sistemul de canalizare.

 

El susţine că pozele sunt făcute la Spitalul Universitar de Urgență București, unde sângele din sălile de operație, contaminat cu diferite bacterii periculoase sunt evacuate în sistemul de canalizare prin intermediul chiuvetelor sau chiar ale WC-urilor, fără a fi respectat procesul de decontaminare. Situaţia este însă prezentă peste tot în ţară, spune Ungureanu

„Pericolul pentru sănătatea publică este unul uriaș!”, avertizează parlamentarul. „Rog public Direcțiile de Sănătate Publică din București și din toate județele României să demareze un control împreună cu Ministerul Sănătății și al Mediului pentru a avea urgent o analiză a dimensiunilor acestui dezastru cu implicații catastrofale pentru sănătatea publică”, cere.

Legea spune că deşeurile din spitale trebuie evacuate în condiţii speciale, pentru a se asigura că ele nu ajung să polueze sau să infecteze oamenii şi animalele.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele