Spitalele au la dispoziţie 350 milioane euro pentru decontarea achiziţiilor de aparatură

0
Spitale

Spitalele au la dispoziţie 350 de milioane de euro, începând din 15 mai, pentru decontarea achiziţiilor de aparatură medicală şi echipamente de protecţie făcute începând cu luna februarie 2020, a anunţat  Ministerul Fondurilor Europene.

”Ministerul Fondurilor Europene anunţă lansarea apelului dedicat spitalelor implicate în lupta împotriva coronavirus, la data asumată la începutul pandemiei. Începând de vineri, 15 mai, spitalele au la dispoziţie 350 de milioane de euro pentru decontarea achiziţiilor de aparatură medicală şi echipamente de protecţie făcute începând cu luna februarie 2020”, a anunţat  ministerul.

Proiectele pot fi depuse în sistemul informatic MySMIS 2014 până la data de 30 septembrie, având sprijinul tehnic al echipei de suport alocate de Ministerul Fondurilor Europene, pentru a accelera procesul de aplicare la resursele financiare europene în cazul spitalelor care nu sunt familiarizate cu sistemul. „La începutul crizei sanitare am promis data de 15 mai şi ne-am ţinut de cuvânt! Apreciez efortul comun al echipelor implicate din Ministerul Fondurilor Europene, al Sănătăţii şi al spitalelor ce au nevoie de această gură de oxigen pe care o reprezintă banii europeni cheltuiţi eficient în folosul pacienţilor. Faptul că am lansat la data asumată, 15 mai, un apel atât de important, este un pas spre normalitate în plină criză”, a declarat ministrul Marcel Boloş, la lansarea apelului „Consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19” deschis de Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 (POIM).

Citește și: Stare de alertă în România. Terasele rămân închise, din localitate se iese cu declarație

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele