Sorina Pintea caută șefi noi la Agenția Medicamentului, dar scoate din calcul absolvenții de Farmacie

0

Guvernul demis Dăncilă e într-o cursă contra-cronometru pentru popularea administrației cu șefi numiți în ultimele zile de mandat. După ce a scos la concurs 33 de posturi-cheie în Fisc, guvernul, prin Ministerul Sănătății, caută acum șefi pentru Agenția Națională a Medicamentului (ANM), instituția care gestionează o piața de câteva miliarde de euro anual.

Paradoxal, Ministerul Sănătății, condus de Sorina Pintea, a eliminat din condițiile necesare intrării în concursurile pentru posturile de președinte și vicepreședinte (doi) ai ANM tocmai studiile de farmacie. În schimb, sunt cerute studii de medicină, economico-financiar sau juridic.

Instituția este condusă acum de un personaj fără studii de farmacie. Este vorba de președintele Marius Șișu, numit interimar în februarie 2019 de guvernul PSD. El este absolvent de studii economice și a picat admiterea la Facultatea de Farmacie, după cum au arătat ziariștii Recorder într-o investigație. El a picat în 2012 examentul de intrarea la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, potrivit Recorder. Șișu a fost evaluat la două probe, unde a luat notele 8.45 și 4.25.

Cum arată anunțul Ministerului Sănătății:

Conditii specifice de ocupare a postului de Presedinte al ANMDM din România
Candidatii trebuie sa îndeplinească urmatoarele condiții specifice prevăzute în fișa postului, după cum urmează:

1.absolvenți de studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul medicină, economicofinanciar sau juridic.
2. absolvenţi cu diplomă ai studiilor universitare de master sau doctorat în domeniul managementul sanitar, economic, resurselor umane, administrativ, psihologie sau juridic sau al unor cursuri de perfectionare în management
3. Vechime în muncă: minim 10 ani;
4. Vechime în funcții de conducere: minim 5 ani;

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele