Rudolf Giuliani a participat la o conferință pro-rusească în Armenia, alături de un consilier al lui Putin, sancționat pentru rolul său în anexarea Crimeii

0

Avocatul lui Donald Trump a condus o conferință pro-rusească în Armenia, informează talkingpointsmemo.com. Potrivit sursei citate, alături de Giuliani s-a aflat Serghei Glazyev, consilier al președintelui rus Vladimir Putin, care a fost sancționat în martie 2014 pentru rolul său în anexarea Crimeii.

Avocatul lui Trump în vârstă de 74 de ani a vorbit marți la Erevan la Forumul Internațional al Parteneriatului Eurasian, o conferință care urmărește promovarea Uniunii Economice Eurasiatice – blocul economic organizat de Rusia.

Fostul primar al orașului New York și actualul avocat personal al președintelui Trump a fost ultimul vorbitor la o sesiune plenară intitulată “descoperiri tehnologice și oportunități potențiale ale țărilor Uniunii Economice Eurasiatice”.

Nu este clar dacă Giuliani a primit un onorariu. Autorul articolului notează că apelurile telefonice și e-mailurile către compania sa, Giuliani Security & Safety, au rămas fără răspuns.

“Sunt aici în calitate de cetățean privat și sunt pentru prima oară în Armenia”, a spus Giuliani. ”Nu sunt aici în calitate de avocat al președintelui Trump”, a mai spus avocatul.

La sfârșitul lunii august, Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, fost procuror federal şi fost primar al oraşului New York, a transmis o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis şi altor oficiali români în care cere verificarea protocoalelor PG-SRI şi stoparea presiunilor asupra judecătorilor.

”După căderea lui Nicolae Ceauşescu din 1989, România a făcut paşi hotărâţi spre aplicarea legilor, în concordanţă cu respectarea dreptului la un proces corect în regulile statului de drept. Cu toate acestea, progresele au fost subminate grav de excesele Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a României, sub conducerea fostului procuror şef, Laura Codruţa Kovesi. Aceste excese au inclus: intimidarea judecătorilor, a avocaţilor apărării şi a martorilor; ascultarea neconstituţională a telefoanelor; mărturii silite şi procese judiciare incorect” se arată în scrisoare.

Rudolf Giuliani mai arată în scrisoare că ”a luat la cunoștință cu tristețe” despre existența unor protocoale secrete semnate între mai multe instituții din justiție și SRI. Fostul primar al New Yorkului mai spune că recunoaște și înțelege importanța luptei împotriva corupției, dar că o amnistie ar trebui dată în cazul celor acuzați și condamnați ”ca urmare a exceselor DNA făcute de la implementarea protocoalelor secrete, inclusiv mai multor oameni inocenţi care au fost trimişi la închisoare.”

Ulterior, Giuliani a recunoscut pentru portalul Politico.eu că a fost plătitpentru a scrie scrisoarea adresată lui Klaus Iohannis. Giuliani a spus că a primit onorariu de la firma Freeh Group International Solutions. Firma este deținută de fostul director FBI Louis Freeh, avocat al fugarului Adamescu. Potrivit informațiilor G4Media.ro, Freeh are legături și cu alt fugar celebru, Puiu Popoviciu, condamnat la 7 ani de închisoare pentru corupție și fugit în Londra.

”Mi-au plătit onorariul”, a spus Giuliani despre firma Group International Solutions, dar nu a vrut să dezvăluie suma primită.

Giuliani a mai declarat pentru Politico.eu că scrisoarea ”s-a bazat pe un raport al lui Louis Freeh pe care l-am revizuit”.

Citește și Site-ul de propagandă rusă Sputnik îl laudă pe Iohannis pentru ”prestația” din Parlamentul European:Președintele a dat peste nas Europei, a apărat România

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele