Românii #stauacasă și s-au îmbolnăvit de 3 ori mai puțin decât suedezii

Bucureștiul, plaja din Constanța sau Sinaia și Cota 1400 sunt lipsite de ”viață”. Asta e bine pentru viața românilor din 2020

0

Ciudat sau nu, o parte a politicienilor români din opoziție, susținuți de presa aservită și, parcă, fără discernământ, susține că Suedia este un exemplu de bune practici privind coronavirus Covid 19. Așadar, aceștia spun că relaxarea de care suedezii se bucură ar fi fost binevenită și la noi.

 

Așa că ne-am uitat pe cifre să vedem câtă dreptate au. Sursa este Reuters, mai exact contorul cazurilor de COVID în lume. Cifrele erau reale pe 3 mai, ora 5 dimineața.

Suedia: la o populație de aproximativ 10 milioane, a ajuns la borna 22 de mii îmbolnăviri și 2669 peroane decedate.

Coronavirus: 165 de cazuri noi, peste 4500 români vindecați

România: la o populație de aproximativ 19 milioane, a ajuns la puțin peste 12700 de persoane infectate și la 771 decedați.

Raportul dintre cele două țări stă astfel: de 3 ori mai multe îmbolnăviri în Suedia și de 5 ori mai mulți decedați, decât în România, raportat la numărul efectiv al populației.

La un simplu calcul vedem că România stă mult, mult mai bine la raportul de imbolnăviri și decese. De aici tragem concluzia că măsurile luate de actualul Guvern sunt benefice românilor.

Sigur, rămâne de văzut cum ne vom reveni economic. Oricum nu aveam situația excelentă a Suediei nici înainte de pandemie, deci nu o vom avea nici după.

Iată câteva poze din România din timpul pandemiei care arată că românii s-au conformat, iar orașul, plaja sau stațiunile montane sunt goale. Bravo, #staiacasă!

foto: Katy Constantin

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele