România va avea un maxim de cazuri COVID-19 la sfârșitul lunii noiembrie

0
infectii

Analizele epidemiologice internaționale estimează că România va avea un maxim de cazuri COVID-19 la sfârșitul lunii noiembrie, când se așteaptă o triplare a necesarului de paturi, spun reprezentanții Prefecturii Suceava.

 

Reprezentanții Prefecturii Suceava citează, într-un comunicat transmis marți, analize epidemiologice internaționale potrivit cărora se estimează pentru România un maxim de cazuri COVID-19 la sfârșitul lunii noiembrie, când se așteaptă o triplare a necesarului de paturi.

În acel moment este posibil să fie necesară o capacitate de cazare de aproximativ 900 de locuri, ambele spitale fiind depășite.

Arafat și Tătaru au mai găsit 100 de paturi pentru Terapie Intensivă în București

„Printr-o decizie a DSP Suceava de a dedica 10% din fiecare unitate sanitară pentru patologia COVID, se obține un număr suplimentar de 260 paturi, aspect ce a fost discutat cu managerii tuturor unităților medicale din județ în ședințe ale CJSU anterioare”, spun reprezentanții Prefecturii Suceava.

Conform precizărilor reprezentanților Spitalului Județean Suceava, obținerea unei capacități suficiente de cazare și tratare a cazurilor Covid-19 presupune dedicarea unui număr mult mai mare de paturi în unele unități sanitare.

Trebuie menținută o capacitate de tratare a patologiei non-COVID la nivelul județului în unitatea cea mai performantă, Spitalul Județean de Urgență Suceava fiind principala unitate spitalicească din județ, cu o capacitate de cazare de 1200 locuri.

Vezi și Casoteca.ro/magazin/

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele