Se poate întâmpla și în România: Cehia și Slovacia declară starea de urgenţă

0

Se poate întâmpla și în România. Cehia și Slovacia declară starea de urgenţă în această săptămână. Cele două state iau această măsură pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

 

Anunțul a fost făcut, luni, separat, de premierii celor două ţări care au înregistrat o puternică reluare a creșterii cazurilor de infectare cu coronavirus Sars-Cov-2.

Slovacia, ”să adoptăm măsuri foarte radicale”

“Situaţia este extrem de gravă şi consider că trebuie să adoptăm măsuri foarte radicale şi foarte îndrăzneţe”, a declarat şeful guvernului slovac, Igor Matovic, la finalul unei reuniuni a celulei de criză din ţara sa.

Măsura ar urma să fie adoptată de guvern miercuri şi ar fi a doua de acest gen de la începutul pandemiei.

Potrivit restricţiilor luate în considerare de guvernul slovac, toate evenimentele sportive, culturale şi serviciile religioase vor fi interzise cu începere de la 1 octombrie.

Nu mai sta pe gânduri, cumpără-ți un purificator eficient împotriva coronavirus

Căsătoriile şi înmormântările vor fi autorizate numai dacă toţi participanţii fac dovada testului negativ la coronavirus.

Restaurantele, barurile şi cafenelele vor închide la orele 22.00, iar persoanele care nu locuiesc împreună şi doresc să se apropie la mai puţin de 2 metri, în exterior, vor fi obligate să poarte mască.

Portul măştii este deja obligatoriu în Slovacia în locurile publice, în interior.

Această ţară cu 5,4 milioane de locuitori a înregistrat 9.343 de infecţii cu coronavirusul de la începutul pandemiei, iar 44 de pacienţi au decedat.

Vineri, numărul contaminărilor zilnice a atins cifra record de 552.

Rusia și Belgia se confruntă cu creșteri alarmante ale infectărilor cu COVID-19

Cehia, de miercuri în stare de urgență

La rândul său, premierul ceh, Andrej Babis, a anunţat o reuniune extraordinară a guvernului său miercuri, de asemenea, pentru a aproba starea de urgenţă.

Republica Cehă, ţară cu 10,7 milioane de locuitori, a înregistrat în total 65.313 cazuri confirmate de contaminare, dintre care 615 morţi.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele