Rezervările noi pe destinaţii externe, în scădere din cauza epidemiei de coronavirus (turoperator)

0

Rezervările noi pe destinaţii externe înregistrează o scădere în această perioadă din cauza epidemiei de coronavirus, iar procentul anulărilor de vacanţe mai ales în zonele cele mai afectate de boală se ridică la circa 10% din total rezervări, relevă datele unui turoperator.

 

Dragoş Anastasiu, şeful Eurolines Group, a precizat: “Există anulări short term pentru zonele afectate mai rău (Italia, China), dar în rest avem de-a face mai degrabă cu o scădere a rezervărilor noi care are la bază reţinerea oamenilor faţă de viitoarea evoluţie a fenomenului. Dar procentul anulărilor este mic în acest moment, de circa 10%. O parte din ele se înscriu în anulările normale în această perioadă, datorate trecerii pragului de early booking, ele fiind anulări fără penalizări”.

Industria turismului şi transportului va avea serios de suferit la nivel mondial dacă tema coronavirusului nu se va stinge în următoarea perioadă, iar impactul pentru turismul autohton se va vedea doar pentru că vor veni mai puţini străini în ţară, a mai spus acesta, adăugând că, în schimb, turismul intern va câştiga prin atragerea celor care în mod normal ar fi mers în străinătate, relatează Agerpres.

“Eu cred că peste două-trei săptămâni tema coronavirusului se va stinge şi asta pe drept cuvânt (nu este o boală cu letalitate mai mare decât virusul gripal normal, oamenii tineri şi/sau sănătoşi infectaţi sunt fie asimtomatici, fie au o evoluţie uşoară, dacă nu eşti din China şi nu ai peste 70 de ani practic nu ai nicio şansă să mori din cauza coronavirus-ului). Dacă totuşi va continua, industria turismului şi a transportului va avea serios de suferit la nivel mondial. Turismul autohton va suferi pentru că vor veni mai puţini străini în ţară. În schimb, s-ar putea să câştige atrăgând turişti care s-ar fi dus în mod normal în străinătate. Prin urmare, nu am mari îngrijorări faţă de turismul românesc în acest an”, a continuat Anastasiu.

 

Dacă isteria legată de coronavirus va persista, destinațiile interne vor fi ultimele afectate

 

În ceea ce priveşte creşterea rezervărilor pentru vacanţele interne pe fondul evoluţiei coronavirusului, reprezentantul Eurolines este de părere că este prea devreme pentru a estima ce se va întâmpla.

Dragoș Anastasiu a mai explicat: “Deocamdată oamenii au reţineri în a face planuri concrete de vacanţă, dar cred că în maximum două săptămâni lucrurile se vor tranşa. Dacă isteria legată de coronavirus va persista atunci destinaţiile interne vor fi ultimele afectate, dar vor fi, moment în care vor exista reduceri de tip last-minute”.

Cele mai atractive zone din România pentru turiştii străini, sunt Delta Dunării şi Transilvania, dar şi Capitala, în timp ce pentru români pe primul loc se află Litoralul Românesc, Delta Dunării şi destinaţiile balneo fiind în creştere vizibilă, cu circa 15%.

 

Citește și: Turismul din Franţa este afectat puternic de epidemia de coronavirus

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele