Remdesivir, medicamentul folosit în terapii împotriva COVID-19, se poate produce în România

0

Remdesivir, medicamentul folosit în terapii împotriva COVID-19, se poate produce în România, într-o fabrică din Iași. Este nevoie de voință politică pentru demararea procesului de producție.

 

Medicamentul care ajută la vindecarea de COVID-19, se poate produce în România, dar, conform declarației lui Alexandru Rafila de la Antena 3, este nevoie de voință politică și de ajutorul statului pentru găsire unei soluții.

Dozele de Remdesivir încep să scadă în mod considerabil în România, iar în timp în Ungaria ser produce medicamentul. Reprezentanții statului român cumpără medicamentul de pe piața externă.

Acord între Pfizer și Gilead Sciences pentru producția de Remdesivir

„Este bine să ai capacitate, să nu depinzi de alte surse de aprovizionare şi să nu intri în competiţie cu alte ţări pentru o cantitate limitată dintr-un anumit produs(…) Această chestiune (producerea Remdesivir în România) s-ar putea rezolva şi în România, eu personal am ajutat la stabilirea unui contact cu o companie producătoare, în urmă cu mai multe luni. Compania Antibiotice Iaşi, iniţial s-a arătat interesată, dar, pentru că e vorba de o companie cu capital de stat trebuie să existe o decizie politică, până la urmă care să sprijine un astfel de demers”, a explicat Rafila.

Tătaru – 11.829 de doze de Remdesivir

„Începând din iunie, s-au administrat pacienților din România 11.829 de doze de Remdesivir. În acest moment, mai avem în depozite 4000 de flacoane de Remdesivir. Acest medicament face parte dintr-un complex de medicamente pe care îl dăm într-un protocol de tratament. Remdesivirul a fost pus deja pe piață și suntem într-un contract și sperăm să primim 12.000 de doza în luna octombrie”, a declarat ministrul sănătății, Nelu Tătaru.

Vezi de unde îți cumperi un purificator anti-cotonavirus

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele