Primarul PSD care a semnat ”Fără Penali”: Am crezut că fac un serviciu PSD”

0

Primarul PSD al oraşului Pucioasa, Constantin Ana, a declarat, pentru News.ro, că a semnat în favoarea iniţiativei USR “Fără penali în funcţii publice” crezând că face un serviciu PSD, nu un deserviciu. În ceea ce priveşte reacţia liderilor partidului, el susține că este surprins și că i-au fost răstălmăcite mesajele, precizând că este membru PSD înaintea lui Liviu Dragnea şi nici nu a venit de la alt partid (aluzie la faptul că actualul lider al formațiunii a fost membru PD).

“Nu mă aşteptam să se ajungă aici niciodată. Deci sincer, după 21 de ani de partid să citeşti un comunicat din ăsta… Eu sunt înaintea lui Dragnea în PSD şi a multor altora şi nici n-am venit de la alt partid”, a declarat Constantin Ana pentru News.ro, comentând reacţia liderilor partidului faţă de gestul său.

El susţine că a vrut să facă un serviciu partidului şi echipei din care face parte.

“În mintea mea am crezut că fac un serviciu PSD- ului, în niciun caz un deserviciu. Şi acum cred acelaşi lucru; că am arătat că suntem şi noi oameni mai presus de orice. Deci din punctul meu  de vedere am crezut că aduc un plus echipei din care fac parte. Se pare că  nu este concluzia la care au ajuns şi ei astăzi”, spune primarul.

În ceea ce priveşte reacţia liderilor centrali, Constantin Ana consideră că spusele sale au fost răstălmăcite.

“Câţiva dintre liderii centrali mi-au răstălmăcit toate mesajele pe toate părţile şi concluzia a fost că am un discurs populist şi că n-am înţeles nimic. Nu-i aşa. Eu trăiesc aici, între oameni, nu într-un castel de cleştar. Nu pot să-mi explic de ce s-a interpretat atât de ciudat iniţiativa mea. Eu asta am vrut, să aduc oamenii la aceeaşi masă. Mai presus de iniţiativa lor. Putea să fie altă iniţiativă. Asta a fost!”, se justifică primarul.

El consideră că nu mai există dialog.

“Nu mai ai niciun argument în nicio discuţie cu nimeni. Eu, ca PSD-ist, dacă deschideam gura în faţa unuia mai vehement dintre tinerii din piaţă, eram luat pe sus. <<Sunteţi toţi hoţi, trebuie să dispăreţi, de ce v-aţi născut?>>. Chiar îmi arătau prietenii mei: <<Uite cu cine ai semnat tu de la USR!>> Pentru că era un băiat care ne înjură de ne spurcă. Dar tocmai asta am vrut să fac. Am înghiţit şi am vrut să-i dau un exemplu”, argumentează Constantin Ana.

Edilul precizează că nicio secundă nu s-a gândit că este primar “pentru PSD-işti sau pentru ceilalţi”.

“Deşi am ieşit cu 61%, m-au votat clar foarte mulţi care nu sut adepţi ai PSD – ului. Dar din momentul acela toţi cetăţenii au fost la fel, au fost egali în faţa mea şi eu m-am prezentat în faţa tuturor la fel”, adaugă el.

Primarul a semnat, duminică, iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”. El a spus că a semnat documentul fără nicio reţinere şi fără nicio emoţie că gestul său va fi sancţionat politic de superiorii săi şi i-a îndemnat şi pe alţi colegi de partid să facă acelaşi lucru.

Preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a calificat gestul primarului ca fiind inacceptabil şi de natură a crea confuzie în interiorul partidului şi electoratului Partidului Social Democrat şi, prin urmare, va fi analizat în forurile de conducere ale formaţiunii.

”Gestul domnului Ana Constantin este unul personal. Poziţia sa nu reprezintă poziţia Organizaţiei Judeţene Dâmboviţa a Partidului Social Democrat, care nu girează acţiunile politice ale adversarilor săi. PSD Dâmboviţa rămâne consecvent actelor normative adoptate în sesiunea parlamentară încheiată recent, prin care s-au adus modificări legislaţiei privind organizarea şi funcţionarea sistemului judiciar, Codului penal şi Codului de procedură penală”, se arată într-o declaraţie remisă presei de Ţuţuianu.

Citește și Victor Ponta îl susține pe primarul din Pucioasa care a semnat #FărăPenali:PSD se poate elibera

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele