Primăria a achiziționat 130 de autobuze hibrid

0

Primarul general, Gabriela Firea, anunţă că vor fi achiziţionate 130 de autobuze hibrid Mercedes-Benz Citaro Hybrid, valoarea totală a contractului fiind de 50 de milioane de euro.

Primele astfel de autobuze, care au şi sistem de virare tip “Intelligent eco steering”, capacitate mare de transport, funcţii speciale pentru persoanele cu dizabilităţi, prize USB şi sistem informatic performant, vor fi livrate în 1 martie.

Gabriela Firea afirmă, într-o postare pe Facebook, că achiziţia noilor autobuze hibrid Mercedes-Benz Citaro Hybrid este un pas important în diminuarea poluării generate de traficul urban. “Prototipul va reprezenta mărţişorul pentru Bucureşti, acesta fiind livrat pe data de 1 martie. Din luna mai, Primăria Municipiului Bucureşti va recepţiona câte 20 de bucăţi pe lună, până în luna noiembrie inclusiv, totalizând un număr de 130 de bucăţi. Valoarea totală a contactului este de aproximativ 50 de milioane de Euro cu TVA inclus”, arată Firea.

Potrivit acesteia, sistemul hibrid compact, adăugat versiunii de bază Mercedes Benz Citaro Euro 6, reprezintă o soluţie sustenabilă, economică şi fiabilă, astfel necesitând o mentenanţă similară autobuzelor convenţionale. În acest sens, garanţia de care dispun autobuzele Mercedes-Benz Citaro Hybrid este de 8 ani şi 480.000, garanţie de tip Full Warranty.Tehnologia hibridă face ca motorul electric, dispus între motorul termic şi transmisia automată, să funcţioneze atât ca agregat de antrenare a roţilor cât şi ca generator de energie atunci când autobuzul frânează, energie care este la rândul ei stocată spre a fi folosită la punerea în mişcare a autovehiculului. Astfel, energia generată din frânare, pierdută în cazul autobuzelor convenţionale, este folosită la pornirile de pe loc constante, generate atât de plecările din staţiile S.T.B., cât şi de traficul urban aglomerat. Această calitate conduce la o reducere semnificativă a noxelor emise cât şi a consumului de carburant.

Citește și: Avocatul Poporului, Renate Weber, atacă la CCR legea care desființează pensiile speciale

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele