Președintele AEP mimează interesul pentru votul românilor din diaspora

0

Președintele AEP, Constantin Mitulețu-Buică  este dezamăgit de numărul mic al românilor care s-au înscris să voteze în străinătate, în urma unei campanii discrete de comunicare, mimând în continuare interesul pentru românii diaspora. 

 

De la lansarea site-ului ”votinstrainatate” în luna iulie, cu mai puțin de 60 de zile până la termenul legal de înscriere pentru votul în străinătate, AEP a cheltuit 5.000 de euro  pentru promovarea si instruirea alegătorilor din diaspora. Pentru această campanie au fost cumparate 150.000 de pliante, 5000 de afișe  și 50 de rollupuri.

Interesant este că achiziționarea s-a facut în 26 august, la mai bine de o lună de la lansarea site-ului, iar termenul de înscriere era 11 septembrie, fiind ulterior prelungit până la 15 septembrie.  Imediat după expirarea termenului de înscriere pentru votul în strainăte, AEP a cheltuit dublu pentru achiziționarea unui ”sistem de discuții și vot”. De asemenea, AEP a cheltuit 2600 de euro pentru bilete de avion către India, sumă similară cu cea cheltuită pe cele 150.000 de pliante.

Citește și: AEP a publicat lista cu cele 444 de secții de votare pentru Diaspora

Rezultatul acestui demers este de 38.944 de persoane înscrise pentru vot la secții în străinătate și 41.003 prentru votul prin corespondență. Pentru a ne face o imagine de ansamblu, pentru Parlamentul European au votat 384.943 alegatori în străinătate iar la închiderea urnelor, cozile de la secțiile de votare arătau poate peste 50.000 de români cărora le-a fost îngrădit dreptul de a vota.

Citește și: PSD-iștii au primit vestea bună de la AEP: Plumb sau Manda își primesc banii de campanie înapoi

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele