Preot rus care a îmbrățișat deşertăciunea luxului, investigat de Biserică

0

Un preot din Rusia este investigat de comisia disciplinară a eparhiei din orașul Tver, după ce a postat pe rețelele de socializare fotografii cu genți și încălțăminte Louis Vuitton și Gucci. 

Biserica Ortodoxă Rusă investighează unul dintre preoții săi din cauza fotografiilor pe care le-a postat pe contul personal de Instagram. Acesta poartă îmbrăcăminte de lux, genții și pantofi, brandurile preferate de preotul rus fiind Louis Vuitton și Gucci.

Vyacheslav Baskakov, preot în regiunea Tver, lângă Moscova, a declanșat controverse la sfârșitul săptămânii trecute cu o serie de fotografii cu haine scumpe pe care le-a postat pe contul de Instagram.

Alexandru Volkov, purtătorul de cuvânt al Patriarhului Kirill, a declarat  că un comitet disciplinar bisericesc va investiga postările lui Baskakov și speră că acesta va fi tras la răspundere și atenționat că „astfel de lucruri nu trebuie să se mai întâmple”.

Potrivit acestuia, pozele de pe Instagram ale lui Baskakov sunt „de prost gust” și a rugat membrii clerului să fie mai reținuți: viața lor „nu poate fi divizată în viață publică și viață personală”.

Contul a fost șters în weekend, dar capturi ale postărilor sale continuă să fie distribuite.

Preoții ruși au declanșat în trecut controverse asupra stilului de viață luxos. În 2012, șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill, a fost tras la răspundere pentru că purta un ceas de mână Breguet scump.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele