Premiul pentru “tranzacția anului” i-a revenit CEO-ului AdePlast, Daniel Stăncescu

0

Gala Antreprenoriatului Românesc, cel mai important eveniment de business din România, a reunit managerii și antreprenorii de top din fiecare sector de activitate. În cadrul evenimentului au fost premiați acei antreprenori de succes și manageri  ai unor mari companii din România care s-au făcut remarcați datorită businessurilor și proiectelor implementate.

 

Premiul pentru “Tranzacția anului” i-a revenit CEO-ului Adeplast, Daniel Stăncescu, preluarea gigantului din domeniul materialelor de construcții de către grupul Sika marcând cea mai importantă tranzacție din 2019.  Preluarea producătorului de materiale de construcţii AdePlast de către grupul Sika, anunţată la finele lui 2019, este aşteptată să se producă în 2020. Conform lui Dan Stăncescu, CEO Adeplast, această mutare, care are nevoie de avizul Consiliului Concurenţei, va deschide noi perspective, iar pentru cei 470 de angajaţi nu exis-tă niciun motiv de îngrijorare, dimpotrivă.

 

Creștere semnificativă a cifrei de afaceri a companiei, în 2019

 

Adeplast a realizat o cifră de afaceri de 474 milioane de lei în anul 2018 şi de 500 de milioane de lei în 2019, în condiţiile în care anul trecut a fost unul cu multe turbulenţe, conform lui Dan Stăncescu: “A fost turbulent, în zig zag, dar trăgând linie a fost un an foarte bun. Totul a pornit din ianuarie, începem cu ordonanţa 114 şi acea taxă pe lăcomie, care a făcut ca băncile să ia o poziţie de aşteptare, piaţa imobiliară fără finanţare bancară nu are cum să se dezvolte, a fost acea perioadă de aşteptare în care nimeni nu a ştiut ce se va întâmpla, a apărut un blocaj. Un alt blocaj a apărut pe sectorul lucrărilor publice. În 2018 a avut loc acel transfer prin OUG al contribuţiilor de la angajator la angajat. Bugetele locale se alimentează în proporţie de 30-40% din impozitul pe venit al salariaţilor. Odată cu transferul, acel impozit de 16% s-a redus la 10%, automat bugetele locale au pierdut. În 2018 Guvernul le-a compensat o parte din acea pierdere de venit, în 2019 nu s-a mai întâmplat.

 

Preluarea de către Sika este aşteptată cu interes de către conducerea AdePlast

 

“Preluarea de către Sika în mod normal va deschide noi perspective, vorbim la nivel teoretic, pentru că Legea Concurenţei ne împiedică să anticipăm o aprobare a autorizării. Alegerea grupului Sika a fost făcută ca dorinţă expresă a domnului Bărbuţ (n.r. fondatorul Adeplast) tocmai datorită reputaţiei pe care o are Sika în industrie”.

La data anunţului tranzacţiei, Ivo Schädler, Manager Regional Sika EMEA, a spus că Adeplast va consolida semnificativ prezenţa pe o piaţă aflată în plină expansiune: “Îmbunătăţirea accesului la canalul de distribuţie va oferi oportunităţi interesante de cross-selling, va creşte penetrarea noastră pe piaţă şi va permite dezvoltarea continuă a ambelor societăţi. Le urăm un bun venit călduros angajaţilor Adeplast în echipa Sika şi suntem convinşi că împreună vom avea parte de un viitor plin de succese”.

Citește și:DAN STĂNCESCU, CEO ADEPLAST: O problemă pentru sectorul construcțiilor este legată de lipsa forței de muncă

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele