Ponta cere tuturor partidelor să voteze Guvernul Cîţu

0

Pro România propune tuturor partidelor politice să voteze Guvernul Cîţu, motivând că este nevoie de un guvern cu puteri depline, care să poată lua măsurile necesare pentru limitarea efectelor epidemiei de coronavirus, a declarat Victor Ponta.

 

Totodată, el a propus mai multe măsuri care să fie luate, printre care închiderea tuturor şcolilor şi grădiniţelor.

Trebuie lăsate la o parte calculele electorale, interesele personale şi de partid.

Pro România propune tuturor partidelor politice, Guvernului, preşedintelui, instituţiilor publice un set de zece măsuri care să fie impleementate imediat.

Joi sau când se stabileşte votul e absolut necesar să avem un guvern cu puteri depline.

Este important să avem acest guvern imediat.

Trebuie să lăsăm orice calcul şi joi să votăm toţi un guvern care să aibă ca mandat combaterea, luarea tuturor măsurilor pentru evitarea efectelor acestei crize. Nimic altceva nu e mai important acum.

Măsurile de limitare a drepturilor fundamentale anunţate sunt necesare, dar asta se poate face doar prin lege. Sunt măsuri bune, dar trebuie luate conform Constituţiei.

Propunem ca la nivelul întregii ţări să fie suspendate cursurile şcolare până la finalul lunii martie. Nu va fi sfârşitul lumii dacă până la sfârşitul lui martie nu merg la şcoală.

Vom face această propunere legala, sper să avem sprijinul tuturor partidelor.

Vor fi probleme legate de programul părinţilor, astfel că prin OUG, sau prin proiect de lege să stabilim regimul legal prin care unul din părinţi are dreptul să stea acasă.

Cerem guvernului să vină imediat cu propunere de limitare a transportului în comun în această perioadă”, a declarat Victor Ponta.

 

Ponta propune alegeri locale cu cele parlamentare, în septembrie

 

Liderul Pro România a cerut ca Guvernul să interzică exportul de medicamente, indiferent de interese private, fiind e vorba de sănătatea românilor.

Ponta a propus demararea unui proiect pentru amânarea alegerilor locale şi organizarea lor cu cele parlamentare, în septembrie. „Nu mă interesează calculele politice sau cine nu mai are răbdare să fie ales”.

Un guvern cu puteri depline trebuie să ia imediat măsuri pentru protejarea economiei, să se acorde sprijin pentru companiile de transport. Foarte bine că se limitează transporturile spre şi din Italia, dar trebuie sprijinite aceste companii. Franţa are deja o asemenea lege. Un Guvern responsabil trebuie să sprijine companiile din transport, turism”, a spus Ponta.

Citește și: Ponta anunță că va vota Guvernul Cîțu în anumite condiții

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele