1000 de polițiști pro-Lukașenko au fost deconspirați de hackeri

0

În Belarus au continuat protestele împotriva președintelui Alexander Lukașenko. Președintele de la Minsk a continuat să scoată în stradă efective importante de forțe de ordine care au lovit și arestat mii de manifestanți.

 

Hackerii au divulgat datele persoanele a o mie de ofițeri de politie ca răspuns la intervențiile violente asupra manifestanților.

Ei au anunțat că vor continua să publice datele polițiștilor atâta timp cât continua arestările. Puterea de la Minsk a anunțat că îi vă găsi și îi va pedepsi pe cei care au furnizat asemenea informații.

Forțele de securitate al președintelui Lukașenko au reținut până acum mii de oameni, printre ei și lideri ai opoziției.

Frontierele Republicii Belarus erau deschise astăzi deși Lukașenko le declara închise

100 arestări duminică, 50 de mii de oameni la protest

Represiunea violentă a poliției din Belarus a determinat Uniunea Europeana să ceară noi sancțiuni împotriva guvernului de la Minsk.

Grupul belarus pentru drepturile omului Viasna (Primăvara) a identificat cel puţin 100 de reţineri, unele brutale, la Minsk, capitala belarusă, unde zeci de mii de oameni au luat parte la un nou marş paşnic duminică. Cel puţin alte 47 de persoane au fost reţinute în contextul manifestaţiilor desfăşurate în provincie, mai ales la Gomel, Brest şi Hrodna.

La Minsk au avut loc arestări în masă în cursul protestelor de duminică, la care oamenii au cerut demisia preşedintelui reales Aleksandr Lukaşenko, a relatat şi dpa.

Peste 50.000 de oameni au participat la manifestaţia de duminică, conform dpa, care aminteşte că a fost vorba de cea de a şasea duminică la rând cu astfel de proteste.

Vezi care este cel mai potrivit purificator de aer anti-covid pentru casa ta

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele