Poliţia rusă vrea să-l interogheze pe opozantul rus Aleksei Navalnîi

0

Poliţia rusă a anunţat, vineri, că vrea să ceară Germaniei să-l interogheze pe opozantul rus Aleksei Navalnîi, care a fost otrăvit cu un agent neurotoxic de tip Noviciok potrivit Berlinului, o ipoteză respinsă până în prezent cu vehemenţă de către Moscova.

 

Departamentul Transporturilor din cadrul Ministerului rus de Interne, însărcinat cu verificări ”preliminare” referitoare la ”spitalizarea lui Navalnîi”, urmează să ceară ca ”anchetatori ruşi să poată asista la activităţi ale anchetatorilor germani” cu privire la opozantul rus şi ”să-i pună întrebări suplimentare”, a anunţat acesta într-un comunicat.

Poliția din Berlin a întărit măsurile de securitate în cazul lui Navalnîi. O investigație comună realizată de Spiegel și Bellingcat arată că atât numărul ofițerilor de poliție însărcinați cu protecția lui Navalnîi, cât și densitatea controalelor au crescut. El este tratat la spitalul Charite din Berlin, după tentativa de otrăvire din 20 August.

Opozantul lui Putin, Aleksei Navalnîi a ieșit din coma indusă

Acest lucru indică faptul că poliția din Berlin vrea să prevină noi tentative de asasinat. Pe măsură ce starea de sănătate a lui Navalnîi se îmbunătățește, se așteaptă ca și numărul vizitatorilor să crească. Potrivit informațiilor obținute de Spitel și Bellingcat, Navalnîi poate vorbi din nou și ar putea să-și amintească detaliile de dinaintea momentului când i s-a făcut rău în avionul care îl transporta de la Tomsk (Siberia) la Moscova.

DeclarațiiMăsurile vin după ce spitalul Charite a a nunțat, luni, că Navalnîi s-a trezit din coma indusă, iar între timp starea sa de sănătate s-ar fi îmbunătățit vizibil.le sale, mai notează publicația germană, ar putea reprezenta un pericol pentru oamenii din spatele tentativei de asasinat.

Aer fără virusuri la tine în casă?

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele