PMB a semnat contractul pentru achiziționarea a 100 de troleibuze noi, pentru 43 milioane euro

0

Primăria Municipiului București a anunțat, în cursul zilei de astăzi, că a fost semnat contractul care prevede achiziționarea a 100 de troleibuze noi, pentru suma de 43 de milioane de euro, fără TVA.

 

Comunicatul transmis de PMB arată că licitația a fost câștigată de singurul ofertant înscris, dar care a îndeplinit toate cerințele de caietul de sarcini – o asociere turco-germană – primul troleibuz urmând să fie livrat în luna noiembrie a acestui an.

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat: “Viața economică vitală trebuie să meargă mai departe și în timpul pandemiei! Am semnat contractul privind achiziția a 100 de troleibuze noi, de care bucureștenii au atât de multă nevoie, cele din trafic fiind achiziționate în anii de după Revoluție”.

Edilul a precizat că licitația a fost câștigată de singurul ofertant înscris în acest proces, care a fost declarat câștigător că urmare a îndeplinirii cerințelor solicitate în caietul de sarcini: Asocierea turco-germană Bozankaya Otomotiv Marina Imalat Ithalat Ve Ihracat A.S. – Sileo Gmbh.

Doamna Firea a adăugat: “Mă bucur că mai facem un pas înainte pentru înnoirea parcului auto al STB și pentru eliminarea autovehiculelor vechi, intens poluatoare. Este un proiect benefic pentru calitatea transportului public în comun, pentru confortul cetățenilor, dar și pentru creșterea calității aerului în Capitală”.

Noile troleibuze au o capacitate de minim 96 de pasageri, o lungime de 12 metri, și, în cazul întreruperii furnizării curentului electric, au o autonomie în exploatare de minim 20 de km, asigurată prin intermediul grupului generator propriu al troleibuzului, mai precizează PMB.

“Astfel, numărul noilor mijloace de transport în comun contractate până acum de actuala conducere a Primăriei Capitalei pentru modernizarea parcului auto al Societății de Transport București ajunge la un total de 630, însumând cele 100 de troleibuze, cele 400 de autobuze Euro 6 achiziționate anul trecut și care se află în trafic și cele 130 de autobuze hibrid Mercedes-Benz, a căror livrare va începe curând și se va efectua etapizat”, mai notează comunicatul citat.

Sursa citată mai spune că troleibuzele vor fi dotate cu climatizare automată, cu o capacitate mare de transport călători, cu funcții speciale destinate persoanelor cu dizabilități.

De asemenea, vor fi dotate cu tehnologie wireless pentru călători și prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, cu sistem informatic performant care permite atât furnizarea informațiilor despre călătorie în timp real, precum și furnizarea unor date importante despre starea de funcționare a troleibuzelor către Societatea de Transport București, relatează Digi 24.

Conform contractului, livrarea se va face începând cu luna noiembrie 2020 şi se va întinde pe o perioadă de 16 luni, după cum urmează: primul troleibuz va fi livrat în luna noiembrie 2020 pentru omologare, iar ulterior, restul troleibuzelor vor fi livrate până în februarie 2022.

Garanția funcționării de care dispun troleibuzele Asocierii Bozankaya Otomotiv Marina Imalat Ithalat Ve Ihracat A.S.– Sileo Gmbh este de patru ani și 240.000 km.

De asemenea, troleibuzele dispun și de garanție extinsă pentru patru ani și 240.000 km, în intervalul de exploatare corespunzător, de la anul 5 până la anul 8 inclusiv.

Valoarea contractului este de aproximativ 43 de milioane euro fără TVA, iar finanțarea provine de la Administrația Fondului pentru Mediu, în cadrul “Programului privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai puțin poluante în transportul public local de persoane”.

Cererea Primăriei Capitalei a fost depusă în octombrie 2018, iar contractul de finanțare a fost semnat în decembrie 2018.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele