Studiu în spitale românești: Plaquenil şi Kaletra au efecte adverse la pacienții COVID-19

0

Studiu în spitale românești: Plaquenil şi Kaletra au efecte adverse la pacienții COVID-19. Acestea sunt două medicamente folosite în tratarea pacienţilor români, infectaţi cu SARS-COV-2. Medicii susțin că acestea au mai multe efecte adverse decât beneficii. Cercetătorii români solicită ca Plaquenil şi Kaletra să fie eliminate din protocoalele de tratament de către autorităţi.

 

Comisia de Boli Infecţioase a Ministerului Sănătăţii va analiza dacă le menţine sau nu. La fel se va întâmpla şi pentru Remdesivir.

Remdesivir, medicamentul folosit în terapii împotriva COVID-19, se poate produce în România

În România, un pacient infectat cu SARS-CoV-2 primește în spital măcar unul dintre cele două medicamente controversate. Deși, sistemele de sănătate vest-europene au interzis de multe luni utilizarea lor în afara studiilor clinice.

Profesorul Cristian Băicuș, membru al consiliului consultativ Cochrane România și medic la Spitalul Colentina, susține că Plaquenil și Kaletra nu ajută în lupta cu noul coronavirus. În plus, ar putea chiar prezenta riscuri pentru pacienți.

În ultimul protocol din luna august, Ministerul Sănătății din România menține că tratament contra COVID-19 antiviralele controversate: hidroxiclorochină și combinația Lapinavir-Ritonavir.

OMS a anunțat, câteva zile mai târziu, că renunță la cele două variante de tratament care se aflau de câteva luni pe lista de remedii verificate pe plan mondial.

Sunt însă medici români care continuă să susțină eficiența acestor medicamente. Unii medici spun că au fost efecte adverse precum diareea, dar susțin că acest lucru nu face din cele două medicamente, Plaquenil Kaletra, unele cu efecte adverse mortale pentru pacienții COVID-19.

Până în acest moment, industria farmaceutică nu a găsit niciun medicament țintit pentru SARS-CoV-2.

Vezi cel mai bun purificator de aer care distruge coronavirus

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele