Peste 4100 elevi, la Olimpiada Micilor Bancheri

0

Peste 4100 elevi, adică 10% din totalul celor care s-au înscris la disciplina opțională de Educație Financiară, au participat la cea de-a VI-a ediție a Olimpiadei Micilor Bancheri, concurs ce vizează evaluarea nivelului cunoștințelor copiilor la această materie.

Ediția de anul acesta a Olimpiadei Micilor Bancheri a demarat la începutul lunii martie, când elevi din 30 de județe ale țării și din municipiul București au susținut proba scrisă de verificare a cunoștințelor de educație financiară.

Primii trei elevi cu punctajul cel mai ridicat din fiecare dintre școlile participante au fost admiși în etapa următoare a competiției. Cei mai buni 122 de elevi au fost, apoi, selectați pentru a participa în etapa finală a concursului constând într-o probă scrisă, pentru departajare.

„Competiția de anul acesta a fost extrem de strânsă și a indicat un nivel mare de interes și de pregătire. Numărul notelor maxime a fost atât de mare încât, pentru departajare, am fost nevoiți să tragem la sorți participanții la faza națională. Ultima medie intrată în concurs la ediția din acest an a fost de 91.00 puncte, ceea ce înseamnă un nivel de responsabilitate și precizie extraordinar din partea unor copii. Ne bucură creșterea calității concursului și ne dorim ca acest proiect să fie îmbrățișat de cât mai multe cadre didactice pentru că un elev informat este un viitor adult educat”, a declarat prof. dr. Ligia Goloșoiu, fondatorul Asociației pentru Promovarea Performanței în Educație.

Organizată de Asociația pentru Promovarea Performanței în Educație (APPE), în parteneriat cu ISJ Prahova, Olimpiada Micilor Bancheri face parte din Proiectul de introducere și promovare la nivelul învățământului primar a disciplinei opționale Educație Financiară, derulat de APPE în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale.

În cei șase ani de activitate, s-au înscris în Proiect peste 400.000 de elevi și dascăli din București și din cele 41 de județe ale țării, APPE oferind gratuit copiilor pentru 1 milion de cărți de educație financiară.

Cititi si Elevii cu rezultate deosebite la școală, ignorați de primărie

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele