Pensiile au crescut de astăzi, nu și salariile din mediu privat

0

Creșterea cu 14% a punctului de pensie intră astăzi în vigoare. Aproximativ cinci milioane de pensionari din România vor avea veniturile mai mari începând cu această lună.

 

Această creștere vinde de la buget, în schimb salariații din mediul privat se descurcă cu aceleași venituri.

Cu această majorare de 14%, punctul de pensie ajunge de la 1.265 lei la 1.442 lei, însemnând o creștere cu 177 de lei.

Punctul de pensie este un element utilizat în calcularea pensiei. Potrivit Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cuantumul pensiei se determină prin înmulțirea punctajului mediu anual realizat de asigurat cu valoarea unui punct de pensie.

Ministrul de Finanțe vorbea de majorarea pensiilor cu 10% de la 1 septembrie, pentru a rămâne bani și de investiții. Ulterior Cîțu a spus că scenariul pentru creșterea pensiilor pleacă de la Ministerul Finanțelor, care propune o majorare cu 10 la sută, dar s-ar putea ca premierul să decidă ca această creștere a pensiilor să fie mai mare, pentru că finalmente este o decizie politică.

Cîțu afirmă că pensiile vor crește în 2020 cu cea mai mare sumă pe care au văzut-o românii

Pensiile ar fi trebuit să crească cu 40 la sută de la 1 septembrie, potrivit unei legi adoptate în guvernarea PSD, dar criza economică determinată de pandemie a făcut imposibilă această creștere, ce ar fi fost oricum dificil de realizat, potrivit specialiștilor, chiar și în condiții de normalitate.

Vezi ce purificator se potrivește casei tale pe Casoteca.ro

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele