Papa organizează o tabără pentru copii în grădinile Vaticanului

0

Papa Francisc a autorizat, pentru prima oară, ca în luna iulie grădinile Vaticanului să devină loc de campare pentru o tabără de vară pentru copiii angajaţilor Sfântului Scaun, astfel încât nu doar îngrijitorii acestui spaţiu vor fi vizibili pentru turişti la trecerea lor prin Curie.

“Vară pentru copii la Vatican” este programul lansat de secretarul general al Guvernatoratului Statului Vatican, episcopul Fernando Vérgez, pentru ca odraslele angajaţilor să se bucure de acest spaţiu de multe ori închis publicului.

Se vor realiza activităţi în zona heliportului, în partea superioară a grădinilor unde se află Torre San Giovanni, iar terenurile de tenis şi piscinele vor fi puse la dispoziţia copiilor. Masa va fi servită în sala Paul al VI-lea, unde papa Francisc oficiază audienţele generale care au fost suspendate în perioada pandemiei de COVID-19.În afară de practicarea sporturilor şi a jocurilor, copiii vor avea acces şi la Muzeele Vaticanului pentru vizite excepţionale.Preţul este de 60 de euro de copil pentru o săptămână, iar fraţii lor beneficiază de o reducere. Acest proiect a luat naştere ca o iniţiativă pentru a-i ajuta pe taţii şi mamele care lucrează aici, a explicat Franco Fontana, capelan al Jandarmeriei şi al Muzeelor Vaticanului.

Citește și: O echipă CNN a fost arestată în direct

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele