Orban și Arafat vorbesc aceeași limbă împotriva COVID-19

0

Orban și Arafat vorbesc aceeași limbă împotriva COVID-19. Singura soluție pentru a stopa creșterea cazurilor COVID-19 este respectarea cu sfințenie a regulilor iar atunci când vedem că cineva pune la îndoială respectarea regulilor, schimbăm canalul, a declarat vineri seară secretarul de stat Raed Arafat.

 

„Este o situație delicată, care necesită luarea unor măsuri. Chiar dacă unele sunt contestate, trebuie luate unele măsuri pentru limitarea răspândirii. Cel mai important lucru rămâne însă respectarea măsurilor de bază: mască, distanțarea, igiena. Creșterea este rezultatul mai multor factori din ultima perioadă, trebuie acum să reușim să le oprim și prin limitarea unor activități care pot duce la această creștere. Problema noastră este respectarea regulilor de bază. Toate măsurile pe care le luăm, care pot stopa creșterea și atingerea unui platou, singura soluție este respectarea cu sfințenie a regulilor. Când vedem că unu pune la îndoială respectarea regulilor, schimbăm canalul”, a decclarat Raed Arafat la Digi24.

„Aceste induceri în eroare ne-au adus unde suntem. E momentul să spunem ce pierdem dacă purtăm mască, ce pierdem dacă nu purtăm mască? Într-un moment pierdem poate un orgoliu, pe cealaltă parte putem să ne pierdem viața sau un apropiat. Asta e diferența dintre cele două căi”, a adăugat Arafat.

Avem al treilea vaccin anti-coronavirus, când va trece de faza a treia

Secretarul de stat în MAI spune că este momentul ca fiecare dintre noi să ia atitudine împotriva celor care nu respectă regulile:

„Astăzi dimineață când am vrut să merg cu liftul am văzut o domnișoară care nu avea mască. Am rugat-o să nu urce fără mască. Pentru că nu mai putem suporta acest lucru. În lift stai cu omul de la etajul 10 până la parter. Dacă tușește ieși de acolo infectat. Ăsta e un exemplu” a spus Arafat.

Pacienții au nevoi de aer!

”există în terapii intensive două categorii de pacienți: a celor ventilați, unde se folosesc ventilatoare, fie intubați, foarte critic, pacientul clasic al terapiei intensive și mai sunt cei care mai au nevoie de oxigen în cantitate mare, care în unele spitale sunt ținuti în terapie intensivă. Se vorbește despre secțiile pentru cazurile intermediare. Mai este un loc în spitale, cu monitoare, cu totul, unde este o secție intermediară în care și alți medici pot supraveghea, dar nu este terapie intensivă. Asta ar elibera locuri în terapie intensivă. Deci logica medicală la ce s-a zis în ședința de guvern există. Dar asta nu e situație care se generalizează la toate spitalele. Sunt spitale unde există secții intermediare”, a delcarat Raed Arafat.

Premierul s-a referit la presiunea pe secțiile ATI COVID în ultima perioadă

„Nu trebuie să intre în ATI oricine. Există tendința de a interna la ATI bolnavi care nu necesită neapărat terapie intensivă, și atunci trebuie să intre într-o terapie intermediară. Plus operaționalizarea tuturor secțiilor. Nu cum au făcut la Brașov, au deschis spitalul modular și au închis spitalul județean. Or, ei trebuie să crească capacitatea”, a afirmat Ludovic Orban.

Să ai la tine un purificator anti-COVID: casoteca.ro 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele