Orban anunță că ritmul de îmbolnăvire de coronavirus , la nivel național, se va reduce

0

Premierul Ludovic Orban a declarat  că din evaluările pe care le are Guvernul ritmul de creştere a numărului de persoane infectate cu noul coronavirus se va reduce. 

 

„Noi am prevăzut un set de măsuri. Ele sunt incluse în legislaţie şi în hotărârea de Guvern privitoare la prelungirea stării de alertă şi aplicăm aceste măsuri. Se iau măsuri când se depăşeşte indicele de 1 la mie, când se depăşeşte indicele de 1,5 la mie pentru anumite activităţi şi de asemenea indicele de 3 la mie. Aceste măsuri se aplică acolo, în localităţile unde se depăşeşte acest indice şi ele vizează obiectivul nostru de a reduce interacţiunile şi riscul de răspândirea a virsului. Opinia pe care o avem şi evaluările pe care le avem sunt acelea că ritmul de creştere a numărului de persoane infectate se va reduce. Noi în general analizăm datele la săptămână, nu analizăm datele de la zi la zi, pentru că nu există o anumită ritmicitate în ceea ce priveşte prezentarea către direcţiile de sănătate publică a rapoartelor. Adică ele nu sunt neapărat culese de pe ziua anterioară. Exsudatul nazo-faringian care se recoltează poate fi recoltat şi cu 2 zile înainte şi testarea să fie transmisă cu o oarecare întârziere”, a declarat Ludovic Orban, miercuri după depunerea listelor PNL Argeş pentru alegerile parlamentare.

Premierul a mai spus că „urmărim cu mare atenţie evoluţia în fiecare judeţ, în fiecare localitate şi dispunem măsurile pe care le-am gândit pentru a reduce riscul de răspândire”.

 

CNA a stabilit regulile campaniei electorale pentru alegerile parlamentare

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele