Oprirea producţiei costă compania Volkswagen două miliarde de euro pe săptămână

Directorul general, Herbert Diess, a spus că producătorul auto ar putea anunţa concedieri, dacă epidemia de coronavirus nu va fi ţinută sub supraveghere

0

Volkswagen AG ar putea anunţa concedieri, dacă epidemia de coronavirus nu va fi ţinută sub supraveghere, deoarece compania cheltuieşte aproximativ două miliarde de euro (2,2 miliarde de dolari) pe săptămână, a afirmat directorul general, Herbert Diess, pentru postul german de televiziune ZDF, transmit Bloomberg şi Reuters, citate de Agerpres.

 

Grupul german, care are 671.000 de angajaţi, pe plan global, nu face vânzări în afara Chinei şi caută modalităţi pentru a relua producţia în altă parte, unde nu-i pune în pericol pe angajaţi, a explicat Diess, adăugând: “Trebuie să regândim producţia. Disciplina pe care am avut-o în China nu o avem încă la unităţile noastre din Germania”.

Cererea în China, cea mai mare piaţă a producătorului auto, s-a redresat, dar producţia este doar la jumătate faţă de cum era înaintea crizei, a afirmat şeful VW.

Volkswagen, cel mai mare producător auto global, are 124 de fabrici în întreaga lume, din care 72 în Europa, numai în Germania fiind 28. Grupul a suspendat luna aceasta producţia în Europa din cauza pandemiei.

Volkswagen caută modalităţi pentru a relua producţia, angajaţii urmând să păstreze o distanţă sigură unul faţă de altul, iar compania va spori măsurile de igienizare şi dezinfectare, a explicat Diess.

Directorul general VW a adăugat: “Nu înregistrăm vânzări sau venituri în afara Chinei. Volkswagen încă trebuie să acopere nivelul ridicat al costurilor fixe, de aproximativ două miliarde de euro pe săptămână”.

Compania poate suporta oprirea fabricilor din Europa şi America de Nord şi de Sud “câteva săptămâni, poate luni, dar nu pe timp nedefinit”.

Producătorul auto are o poziţie financiară solidă, dar nu exclude “măsuri structurale”, dacă criza durează luni de zile sau, în cel mai rău caz, ani, a avertizat Diess.

În această dimineață, acţiunile VW au scăzut cu 2,3%, la 123 euro, la Bursa de la Frankfurt, pe fondul declinului pieţelor bursiere din Europa, din cauza temerilor privind efectele economice ale pandemiei de coronavirus.

Grupul german, care deţine brandurile Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Seat şi Skoda, a vândut anul trecut 10,96 milioane de vehicule.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele