Nu face această greșeală atunci când îți alegi țigla metalică pentru acoperiș!

0

Dacă ai ajuns aici, cu siguranță îți construiești o casă și îți dorești un acoperiș sănătos sau vrei să îți renovezi acoperișul vechi, deteriorat. 

 

Am stat de vorbă cu specialiștii de la BDM Roof System și am aflat care este cea mai mare greșeală pe care o poți face atunci când îți alegi țigla metalică pentru acoperiș. 

Pentru unii proprietari de case, principalul factor în alegerea țiglei metalice este culoarea. S-au obișnuit cu clasicul maro închis și optează pentru învelitori metalice cu o rezistență mult mai mică. De exemplu, preferă alte mărci în locul țiglei metalice Budmat Venecja, care nu are culoarea maro închis, ci roșu închis, cărămiziu, negru-mat, grafit, dar care are o durată de viață de 3 ori mai mare. Țigla metalică Budmat Venecja a primit numeroase premii internaționale, fiind cel mai bun acoperiș modular din Europa. Să alegi o țigla metalică de calitatea inferioară doar pentru că îți place culoarea e ca și cum ai mânca o prăjitură apetisantă cu ingrediente expirate”, ne-a explicat Mircea de la BDM Roof System.

„Tiglele metalice de calitate înaltă vin într-o serie de culori moderne, care se potrivesc oricărui stil arhitectural. De cele mai multe ori, alte culori decât cele clasice pun în evidență o casă. De exemplu, o casă văruită cu alb va ieși în evidență cu un acoperiș din țiglă albastru-închis, gri-cenușiu sau negru-mat. Un acoperiș în anumite nuanțe de gri sau verde poate spori aspectul unei case placate cu cărămidă aparentă sau cu piatră naturală. În ceea ce privește fiabilitatea vopselei, este bine de știut că vopseaua țiglei metalice Budmat Venecja este una de tip poliuretan cu o rezistență la decolorare și la zgâriere mai mare cu cel puțin 50% comparativ cu vopselele de tip poliester. Peste 90% din țiglele metalice vândute pe piața din România au  vopseaua de tip poliester”, a adăugat Mircea de la BDM Roof System.

Alegerea culorii țiglei metalice – mai mult decât o chestiune de gusturi

Alegerea culorii țiglei metalice nu este doar o decizie subiectivă. Există o artă și o știință la mijloc.

Există numeroase opțiuni de culoare disponibile pentru un acoperiș metalic. De la alb, până la negru, trecând prin nuanțe de roșu, verde, albastru.

Contractorii de acoperișuri metalice oferă adesea o serie limitată de culori. Dacă, din orice motiv, niciuna dintre opțiunile lor nu te atrage, există întotdeauna posibilitatea de a comanda o culoare personalizată. Evident, acest lucru implică un cost suplimentar.

Culorile mai deschise sunt cele care tind să se estompeze cel mai repede.

Pentru a găsi combinația perfectă de culori, te poți juca cu această aplicație  http://centralstatesmanufacturing.renoworks.com/ Alege tipul de proiect (rezidențial, comercial, industrial/agricol) și schimbă culorile acoperișului.

Cu siguranță vei găsi mai multe culori potrivite. Dar, atenție, culoarea nu este singurul criteriu de care să ții cont atunci când alegi țigla metalică pentru acoperiș. 

Cu siguranță îți dorești un acoperiș care să te țină zeci de ani, la un preț corect, nu-i așa? Prin urmare, îți vom explică în cele ce urmează secretele unui acoperiș sănătos.

Alegerea țiglei metalice potrivite – primul pas către un acoperiș sănătos

Un Acoperiș Sănătos este un acoperiș perfect funcțional, fără vicii ascunse, cu o durată mare de viață și cu o rezistență ridicată în fața fenomenelor meteorologice extreme (furtună cu grindină, vânt puternic, cicluri îngheț-dezgheț).

Aproape toate profilele de țiglă metalică au vicii care le limitează durată de viață la 20 de ani, deși promovează o durată de viață chiar triplă.

Țigla metalică Budmat Venecja este singura care are, pe bune, o  durată de viață de 50 de ani. Iată de ce: 

Inovațiile brevetate ale sistemului de producție elimină focarele de coroziune existente la aproape toate celelalte profile de țiglă metalică. Orificiile pentru fixarea panourilor de țiglă sunt realizate încă din faza de producție, astfel că nu va mai rămâne pilitură metalică între foile de tablă și nici stratul de zinc nu se va mai degrada din cauza încingerii oțelului.

Producătorul a modificat terminația frontală a panourilor de țiglă metalică și a realizat o ranforsare interioară a acesteia. Astfel, atunci când se suprapun două panouri de țiglă metalică Budmat, acestea se clipseaza și elimină orice risc ca apa să fie reținută pe muchia țiglei metalice.

Mai mult, țigla metalică Budmat Venecja, produsă din materia primă Green Coat X-Matt, de la combinatul SSAB din Suedia, are o protecție a oțelului de 275 de g de zinc / m2 și are pe spatele panoului de tablă o dublă protecție realizată dintr-un strat de poliester de 10 microni, precum și un lac de protecție de 5 microni împotriva umidității.

Vopseaua țiglei metalice Budmat Venecja este una de tip poliuretan care are o rezistență la decolorare și la zgâriere mai mare cu cel puțin 50% comparativ cu vopselurile de tip poliester – cum au peste 90% din tiglele metalice vândute în România.

Toate aceste lucruri fac ca țigla metalică Budmat Venecja să fie cea mai bună din Europa.

Vrei și tu o tigla metalica cu 50 de ani garantie? Contactează echipa BDM Roof System!

Experții firmei BDM Roof System ne atrag atenția ca un acoperiș sănătos nu se rezumă doar la o țiglă de calitate, ci include și structură interioară și accesoriile: 

  • Grinzi /  Scânduri / Căpriori;
  • Straturi suport șipcă;
  • Folie anticondens;
  • Sisteme pluviale;
  • Sisteme de ventilare;
  • Servicii de montaj profesionale;
  • Servicii profesionale pentru lucrările de termoizolații.

De exemplu, degeaba ai optat pentru cea mai bună țiglă metalică, dacă ai ales o folie anticondens care nu corespunde criteriilor acestui tip de sistem. Te poți trezi astfel cu infiltrații în casă. Va fi nevoie să înlocuiești folia anticondens, iar asta înseamnă decopertarea acoperișului. Prin urmare, vei irosi bani pe demontarea și montarea învelitorii din țiglă metalică. Cea mai bună folie anticondens rezistă la temperaturi de până la 120*C și are benzi adezive integrate, astfel încât să etansezi îmbinările foliilor, evitând umiditatea în scândură și în termoizolații.

După 10 ani de activitate și peste 3200 de proiecte, BDM Roof System poate afirma că durata de viață a unui acoperiș este influențată în proporție de 50% de alegerea țiglei metalice potrivite și 50% de alegerea accesoriilor potrivite. BDM Roof System are soluția pentru fiecare problemă, astfel încât tu să beneficiezi de un acoperiș sănătos.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele