Nicușor Dan îi bate pe Firea și Băsescu la un loc

0

Nicușor Dan ar învinge-o pe Gabriela Firea în cursa pentru Primăria Capitalei cu 50% din voturi față de doar 42%, cât ar obține primărița în funcție, potrivit datelor unui sondaj realizat de Cult Market Research, la comanda Fundației Konrad Adenauer.

 

Potrivit răspunsurilor celor care spun că merg la vot, 50% susțin că ar pune ștampila pe Nicușor Dan, 42% pe Gabriela Firea, 5% pe Traian Băsescu și 1% pe Vlad Voiculescu.

Potrivit Cult Market Research, opțiunile Traian Băsescu și Vlad Voiculescu au fost menționate spontan de către respondenți, nefiind citite de către operator.

Totuși, 30% dintre bucureșteni sun că sunt nehotărâți (18%) sau nu vor merge la vot (12%).

Însă, dacă se ia în calcul doar subeșantionul format din votanții lui Nicușor Dan și cei ai Gabrielei Firea, atunci voturile s-ar împărți 54% cu 46% în favoarea candidatului comun al dreptei.

Motivele care îi îndeamnă pe bucureșteni să voteze cu unul dintre acești candidați sunt de naturi diferite, relevă cercetarea sociologică.

Votanții lui Nicușor Dan susțin acest candidat deoarece așteaptă rezultate precum diminuarea/eliminarea anumitor probleme (ex. infrastructura deficitară, traficul, poluarea). Votanții Gabrielei Firea o susțin deoarece evaluează performanțele acesteia ca fiind bune sau din simpatie.

Peste jumătate dintre bucureștenii cu drept de vot consideră că lucrurile în Capitală merg într-o direcție greșită. Pentru 4 din 5 votanți mobilitatea este cea mai importantă problemă a orașului, fie că este vorba de infrastructură, de trafic sau de serviciile de transport în comun. O altă problemă stringentă a capitalei este cea a poluării și gunoiului.

Potrivit analizei realizate pe votanții lui Nicușor Dan, profilul acestora arată în felul următor:

  • Procent mai mare de bărbați (54% dintre votanții candidatului Nicușor Dan)
  • Distribuție pe toate grupele de vârstă, în principal tineri cu vârste între 18 și 39 deani (44%)
  • Preponderent cu studii universitare (42%) și postuniversitare (25%)
  • Salariat în sectorul privat – 52%
  • Venituri mai mari în comparație cu votanții candidatului Gabriela Firea

Guvern: 70.000 lei nerambursabili pentru eficientizarea energetică a locuinței

Orban nu dorește introducerea de noi restricții

Mesajul unui producător mic de mobilă: Cumpărați produse românești să salvăm economia

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele