Motivele pentru care Grecia a închis 4 puncte de frontieră terestră cu Bulgaria

0

Românii care decid să-și petreaca vacanța în Grecia petrec ore în șir la punctul de frotieră Kulata-Promachonas, din cauza deciziei autorităților elene de a închide celelalte 4 puncte de frotieră cu Bulgaria, acesta fiind singurul punct de frontieră dotat cu infrastructura necesară scanării formularelor obligatorii pentru intrarea în Grecia. 

 

Reamintim că toți turiștii care vor să intre în Grecia trebuie să completeze un formular prin care oferă informații detaliate despre ședere, astfel încât autoritățile elene să poată gestiona rapid eventualele cazuri de infectare cu Covid-19.

În acest moment, singurul punct de frontieră dintre Bulgaria și Republica Elenă deschis traficului rutier pentru turiștii care intră în Grecia este Kulata-Promachonas. Punctul de frontieră Makaza este deschis doar pentru situații speciale/călătorii esențiale și transporturi cu regim special/prioritar.

În schimb, pentru ieșirea din Grecia sunt deschise și alte puncte de frontieră terestră: Promachonas (Serres) – Kulata (Bulgaria); Nymfeia (Komotini) – Makaza (Bulgaria); Evzoni (Kilkis) – Bogoroditsa (Macedonia de Nord), cu mențiunea că ultimele două puncte de frontieră pot fi închise în orice moment, fără preaviz, potrivit MAE.

MAE amintește că în data de 1 iulie a fost emisă o atenționare de călătorie – https://www.mae.ro/node/51914 – prin care cetățenii români au fost informați asupra limitării accesului pe cale rutieră în Grecia printr-un singur punct de frontieră, respectiv Kulata-Promachonas, precum și asupra faptului că toate persoanele care intră pe teritoriul Republicii Elene (pe cale aeriană, rutieră sau maritimă) sunt obligate să completeze, cu cel puțin 48 de ore înainte de începerea călătoriei, un formular electronic (Passenger Locator Form), prin intermediul căruia să poată fi asigurată evidența electronică a celor care călătoresc în această țară. După completare, solicitanții vor primi pe adresa de e-mail utilizată la completarea formularului un cod unic de confirmare a înregistrării, care trebuie prezentat autorităților de frontieră (în format electronic sau tipărit), în momentul intrării pe teritoriul elen. Formularul este disponibil în limba engleză la adresa https://travel.gov.gr, unde sunt disponibile și condițiile de călătorie valabile pentru această perioadă.

Pentru a evita timpi suplimentari de așteptare la frontieră, este important ca cetățenii români să completeze acest formular anterior deplasării și să obțină în timp util codul de confirmare a înregistrării, care va trebui prezentat la frontieră.

Citește și: Românii pot intra în Grecia doar pe la Kulata-Promachonas, la Sud de Sofia

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele