Ministrul Muncii: România nu știe cine e angajat și mai ales câte persoane plătim din bani publici

Administrația centrală e proprietara a 225 de întreprinderi care însumează 180.000 de angajați

0

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a declrat că acum în REVISAL sunt „1,4 milioane de angajați contractuali (prin contract de muncă) la entități ”de stat”. “De stat”= instituții publice sau entități private controlate de stat. Revisal/Reges + ANFP + militarizate, ar da 1.700.000”.

 

Practic, haosul angajarilor la stat generat de PSD+ALDE în ultilii 3 ani este ascuns de lipsa unei baze de date reale cu forța de muncă plătită de noi toți, adică de statul român.

„Încep un demers de înrolare a TUTUROR angajaților plătiți/angajați de statul român (direct sau sub forma patronatului) în REVISAL. Am comunicat Inspecției Muncii decizia mea de a începe acest proiect ambițios, pe care o să îl urmăresc, etapă cu etapă”, a anunțat ministrul.

Este nevoie de o asemenea numărătoare pentru că nu se știe câți angajați din sectorul public vor fi afectaţi de somajul tehnic, din moment ce nu există o bază de date care să centralizeze toți angajații de la stat.

Ce ști totuși despre demnitarii și “militarizații” angajați la stat

„Conform ultimului raport de guvernanță corporativă, legislație parțial anulată de Partidul Salvați Deținuții (ca să pierdem urma acestor entități) Administrația centrală e proprietara a 225 de întreprinderi care însumează 180.000 de angajați iar administrația locală e proprietara a 1.250 de întreprinderi care însumează 100.000 de angajați. Acestora li se adaugă peste 135.000 de funcționari publici și circa 9.000 de demnitari (7.000 sunt doar primarii și viceprimarii celor aproape 3300 de localități)”, a completat Alexandru.

Violeta Alexandru publică lista sinecuriștilor din Ministerul Muncii, plasați de PSD

Ea mai spune că „în REVISAL/REGES nu se regăsesc structurile ”militare”, MAI (despre care nu spunem, totuși, că e structură militară), MAPN, STS, SPP și serviciile secrete. Nici persoanele angajate prin contract de management prin și mandat de reprezentare și, personal, nu văd de ce nu ar fi”.

„Ca să ajung acolo unde mi-am propus, anume ca REVISAL/REGES să devină Registrul Electronic al Forței de Muncă Angajate (REFORMA) din România și care să cuprindă și sistemul privat dar și pe cei plătiți, într-o formă sau alta, din bani publici nu va fi ușor. Sunt legi de schimbat. Mai este și o schimbare de mentalitate. România nu știe, cu certitudine, cine e angajat și mai ales câte persoane plătim din bani publici. Trebuie muncit și pus la punct un unic punct – sursă pentru toate date despre forța de muncă din România. M-am decis să mă apuc de treabă. Și aici. Toți angajații din România, toți funcționarii, toți demnitarii, toți cei cu contracte de management, toți cei cu mandate de reprezentare indiferent de unde, de cine și cum sunt plătiți o să fie în această evidență. Și în baza de date facem o bifă: fonduri publice. Ca să știm cine e plătit din banul public. Cele 4,5 milioane de angajați din privat merită să știe asta. Începem!”, a subliniat ministrul muncii.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele