Ministrul Mediului merge astăzi pe Insula Belina, reintrată în domeniul public după ce fusese cedată firmei Tel Drum

2

Ministrul Mediului, apelor şi pădurilor, Costel Alexe, vizitează luni Insula Belina, reintrată în domeniul public, la şapte ani după ce a fost scoasă din proprietatea statului, trecută în proprietatea Consiliului Judeţean Teleorman şi dată în administrare firmei Tel Drum, apropiatdă de Liviu Dragnea. În prezent, domeniul unde îşi petreceau timpul liber lideri ai PSD se află în administrarea Apelor Române, relatează News.ro.

 

Ministrul Costel Alexe şi directorul general al Administraţiei Naţionale Apele Române (ANAR), Ervin Molnar, vor vizita luni, începând cu ora 12:00, insula Belina, suprafaţă care a reintrat, recent, în domeniul public al statului şi în administrarea ANAR, anunţă Ministerul Mediului într-un comunicat dat publicităţii duminică. Vizita ministrului Mediului are loc la scurt timp după ce insula Belina, administrată în ultimii ani de firma Tel Drum, apropiată fostului lider al PSD Liviu Dragnea, a reintrat în proprietatea statului.

 

Anunţul privind reintrarea insulei Belina şi a braţului Pavel în proprietatea statului a fot făcut săptămâna trecută de către premierul Ludovic Orban, în şedinţa de Guvern

 

Oh, Belina! Am o veste bună să vă dau: după o lungă perioadă în care Insula Belina şi Braţul Pavel au rătăcit prin mâinile prietenilor din Teleorman ai PSD şi ai lui Dragnea, azi insula Belina va reveni în administrarea statului. Se semnează procesul verbal de preluare de către Apele Române a Insulei Belina şi Braţului Pavel. Preluarea se va face fără contractele pe care le încheiase Consiliul Judeţean cu Tel Drum. Preluarea va fi curată”, a afirmat joi premierul Ludovic Orban.

Acesta a cerut să se verifice tot ce s-a construit ilegal în Insula Belina, iar Ministerul Mediului să decidă, prin Hotărâre de Guvern, modul de administrare a Insulei Belina.

 

”Aşteptăm HG cu celeritate, să încheiem acest episod trist în care baronii roşii au încercat să transforme în moşie proprie proprietăţi ale statului român”, a mai declarat premierul

 

Conform unor imagini difuzate de Digi 24, pe insula din judeţul Telorman au fost ridicate mai multe construcţii, între cate un două imobile care par a avea destinaţia de spaţii de cazare, un foişor, pontoane, dar şi o suprafaţă betonată de mari dimensiuni, care ar fost folosită pe post heliport şi care a fost amenajată în mijlocul unui teren viran. Accesul către imobilele şi pontoanele amenajate pe insula Belina este îngrădit de garduri şi porţi ferecate cu lacăte.

 

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat  că va trebui adresată Oficiului de Cadastru Teleorman solicitarea de înregistrare şi respectiv a dreptului de administrare pentru Agenţia Naţională Apele Române

 

”De asemenea, va fi necesar să promovăm o cerere de radiere a tuturor menţiunilor privind contractele de închiriere înaintate de CJ Teleorman pentru Tel Drum şi toţi ceilalţi apropiaţi ai lui Liviu Dragnea. În acest moment avem doar costuri pentru administrarea bunurilor, reparaţii curente, întreţinerea lucrărilor hidrotehnice şi asigurarea integrităţii construcţiilor. În acest sens sunt necesare măsuri pentru aplicarea planurilor integrate de management cantitativ şi calitativ a resurselor de apă pentru că asta ar fi trebuit să însemne tot ceea ce este astăzi complexul Belina. Totodată vor trebui depuse diligenţe pentru expertizarea construcţiilor ilegale în vederea, fie a obţinerii autorizării acestora sau a înlăturării lor în cazul în care normele incidente nu permit autorizarea”, a afirmat Alexe.

Insula Belina şi Braţul Pavel intraseră în 2013 în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, care le-a închiriat , la doar câteva zile după ce a intrat în administrare, firmei TelDrum. Fostul vicepremier Sevil Shhaideh a fost trimisă în judecată în dosarul deschis de DNA pe această temă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că în anul 2013, ”prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice”, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel (cu suprafaţă de 278,78 ha, respectiv 45 ha), situate în albia minoră a Dunării, ”au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private”.

Citește și: Un pilot a declarat că îl transporta pe Liviu Dragnea pe insula Belina cu un elicopter plătit de PSD

2 comentarii

  1. Nu-mi vine sa cred cate rautate exista in noii guvernanti, pusi in functie cu votul PSD.Insula Belina se intoarce la Apele Romane ,,unde director este un liberal!Insula Belina este in judetul Teleorman si a fost amenanjata de Consiliul Judetean Teleorman ..Bucurie mare ca si cand Insula Serpilor a revenit Romaniei!Fals , terenul insulei Belina este tot in judetul Teleorman ,dar a schimbat administratorul sau stapanul!Asta face PNL.Fura ce a facut altii!Televiziunile afiliate jubieaza!Au cum sa faca un sejur pe motiv de Insula Belina si Dragnea!Succes mai mare ca Insula SERPILOR!Circ liberal!

    • Mai Budica .. ești PSD-iată bag seama. Lasă sa fie in proprietatea statului , ca nu pleacă pământul de acolo. Dragnea și acoliții lui sa stea mult și bine la pârnaie. Și PSD-ul sa fie scos inafara legii ca numai rele a făcut pentru popor.. și ei și-au umplut buzunarele și conturile .

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele